Οι 5 νέοι μητροπολίτες και το παρασκήνιο

Πέντε νέοι μητροπολίτες εκλέχθηκαν χθες για την πλήρωση των κενών θέσεων στις Μητροπόλεις Λαγκαδά, Περιστερίου, Καστοριάς, Θήρας και Κιλκισίου.

Και οι πέντε είναι προσωπικές επιλογές του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμο, γεγονός που όπως σχολιάστηκε στα πηγαδάκια στη Μονή Πεντέλης, δείχνει “τη δυναμική και την επιρροή του στους κόλπους της Εκκλησίας”.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι το αποτέλεσμα της κάλπης στέλνει πολλά μηνύματα σε εκείνους τους “μηχανισμούς” που έχουν βλέψεις για την επόμενη ημέρα και προσπάθησαν να “πριονίσουν” τον αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Αυτοί είναι οι 5 νέοι μητροπολίτες

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: Ο αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Παπαθωμάς, έλαβε 64 ψήφους, έναντι μόλις 11 ψήφων που έλαβε ο ιεροκήρυκας της μητρόπολης Καισαριανής Καλλίνικος.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Νέος Μητροπολίτης εξελέγη ο Καλλίνικος Γεωργάτος, συγκεντρώνοντας 47 ψήφους, έναντι 26 ψήφων που έλαβε ο αρχιμανδρίτης Χριστόφορος από τη Μητρόπολη Κοζάνης.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΓΚΑΔΑ: Ο αρχιμανδρίτης Πλάτων Κρικρής εξελέγη με 55 ψήφους, έναντι μόλις 15 ψήφων που έλαβε ο μητροπλίτης Βρεσθένης Θεόκλητος.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΗΡΑΣ: Εξελέγη ο αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Ρουσάκης.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΟΛΥΑΝΗΣ ΚΑΙ ΚΙΛΚΙΣΙΟΥ: Εξελέγη ο Βαρθολομαίος Αντωνίου με 58 ψήφους, έναντι 11 ψήφων του συνυποψήφιού του αρχιμανδρίτη Ιωαννίκιου Κουλιανόπουλου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.