Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει τον εμπρησμό στο κτίριο του Real Group στο Μαρούσι

Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση στο κτίριο όπου στεγάζεται το Real Group επί της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι, στο οποίο εκδηλώθηκε μεγάλη φωτιά τα ξημερώματα.

Tη συμπαράστασή του αλλά και την διαβεβαίωση ότι η Πολιτεία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη εξέφρασε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον επικεφαλής του Real Group, Νίκο Χατζηνικολάου. Στην ίδια ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου επισημαίνεται ότι «κάθε απόπειρα τρομοκράτησης δημοσιογραφικών φωνών πέφτει στο κενό. Κάθε στοχοποίηση δημοσιογράφων είναι απολύτως καταδικαστέα».

Τηλεφωνική επικοινωνία με το Νίκο Χατζηνικολάου είχε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κομματικές πηγές. Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε στον δημοσιογράφο τη συμπαράστασή του.

“Η εμπρηστική επίθεση στον Realfm, ακόμη μια επίθεση στην ελευθερία του Τύπου και της ενημέρωσης” αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στα social media, για τον εμπρησμό στο κτίριο του Real Group. “Η Πολιτεία οφείλει άμεσα να φέρει τους δράστες στη δικαιοσύνη” σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Οι πολιτικοί που βρέθηκαν στο στούντιο του Realfm 97,8

Το κτίριο του Real Group επισκέφθηκαν πριν από λίγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο βουλευτής της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός. Είχαν την ευκαιρία να δουν τις υλικές ζημιές που προκλήθηκαν στο κτίριο από κοντά.

Σπήλιος Λιβανός

Οικονόμου στον Realfm 97,8: Απερίφραστη καταδίκη για την εμπρηστική επίθεση

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, από το μικρόφωνό του Realfm 97,8 εξέφρασε την απερίφραστη καταδίκη για την εμπρηστική επίθεση.

“Τόσο εγώ όσο και στελέχη της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή που έγινε η επίθεση επικοινωνήσαμε με τους ανθρώπους του Real. Τέτοιου είδους πράξεις πρέπει να συνοδεύονται από την αυτονόητη καταδίκη από το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον κ. Χατζηνικολάου. Όλες αυτές οι προσπάθειες να εκφοβίσουν, να πανικοβάλλουν, να περιορίσουν την ελευθερία της έκφρασης ή να προσπαθήσουν να χειραγωγήσουν ορισμένοι στα δικά τους μέτρα το δημοσιογραφικό λειτούργημα, είναι προσπάθειες που δεν θα βρουν ανταπόκριση” περιέγραψε.

“Η κυβέρνηση στέκεται και θα σταθεί στο πλευρό του δημοσιογραφικού κόσμου, των ανθρώπων του Real, όλων όσοι υπηρετούν την ελευθερία της έκφρασης. Οι διωκτικές αρχές να κάνουν την δουλειά τους όπως πρέπει για να βρεθούν αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη οι άνθρωποι αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να επιβάλλουν την τρικυμία που έχουν στο μυαλό τους στην ελληνική κοινωνία” πρόσθεσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Δείτε το βίντεο:

Νάσος Ηλιόπουλος: Αποτρόπαια η επίθεση στο Real Group – Θα μπορούσε να έχει καταλήξει με την απώλεια ανθρώπινης ζωής

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, από το μικρόφωνό του Realfm 97,8, καταδίκασε απερίφραστα την εμπρηστική επίθεση στο κτίριο που στεγάζεται το Real Group, ενώ παράλληλα εξέφρασε την συμπαράστασή του στους εργαζόμενους.

“Αυτή η αποτρόπαια επίθεση απέτυχε γιατί δεν κατάφερε να σας φοβίσει, γιατί δεν κατάφερε να σταματήσει τη φωνή σας, και αυτό για εμένα είναι το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή. Θέλω να εκφράσω την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μου στους εργαζόμενους και σε όλους τους ανθρώπους του σταθμού. Είναι αδιανόητο αυτό που έγινε χθες. Αυτή η αποτρόπαια επίθεση η οποία θα μπορούσε να έχει καταλήξει και με την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής” τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

“Είναι αδιανόητο ότι θα πρέπει να συζητάμε στην Ελλάδα του 2022 για επιθέσεις σε δημοσιογράφους, για επιθέσεις στον Τύπο. Είναι αδιανόητο να είμαστε σε μία χώρα στην οποία έχει δολοφονηθεί ένας δημοσιογράφος και ακόμη δεν ξέρουμε πού βρίσκονται αυτές οι έρευνες” πρόσθεσε ο ίδιος αναφερόμενος στον Γιώργο Καραϊβάζ.

“Από την μεριά μας δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον καθημερινό αγώνα που δίνετε για την ενημέρωση και ξεκάθαρα οι Αρχές πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους. Οι Αρχές πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους, δεν γίνεται να υπάρχει ένα πλαίσιο επιθέσεων και απειλών στον Τύπο. Είναι αδιανόητο” κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ για τον εμπρησμό στο κτίριο του Real Group: Κάθε χτύπημα στην ενημέρωση είναι χτύπημα στη δημοκρατία

“Κάθε χτύπημα στην ενημέρωση είναι χτύπημα στην δημοκρατία” τόνισε μιλώντας στο μικρόφωνο του Realfm 97,8 η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου.

“Αυτός είναι ο λόγος της παρουσίας μας εδώ, όπως και να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι συνάδελφοι. Εύχομαι εγώ και όλο το διοικητικό συμβούλιο ταχεία ανάρρωση στην συνάδελφο, η οποία νοσηλεύεται και γρήγορα να συλληφθούν οι άνθρωποι που προκάλεσαν αυτή την τεράστια ζημιά και θέλησαν να σκορπίσουν τον φόβο” πρόσθεσε η κ. Αντωνιάδου.

Γαϊτάνης και Λιβανός στον RealFm 97,8: Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης και ο βουλευτής της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός καταδίκασαν την εμπρηστική επίθεση στο κτίριο του Real Group στο Μαρούσι που έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Μιλώντας στον RealFm 97,8 και την Κάτια Μακρή, ο κ. Σπήλιος Λιβανός τόνισε ότι «είμαστε εδώ για να καταδικάσουμε και με την παρουσία μας αυτή την εγκληματική, τρομοκρατική ενέργεια κατά της ελευθερίας του Τύπου, κατά της Δημοκρατίας, κατά των εργαζομένων και κατά της λογικής. Είμαι βέβαιος ότι η Αστυνομία θα κάνει σωστά τη δουλειά της, εύχομαι γρήγορα να συλληφθούν οι δράστες, να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Τέτοιες ενέργειες είναι προφανές ότι δεν ταιριάζουν στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία και σε έναν σταθμό, ο οποίος ασκώντας κριτική προς όλες τις κατευθύνσεις, προσπαθεί να κάνει σωστά τη δουλειά της ενημέρωσης».

Από την πλευρά του ο κ. Τάσος Γαϊτάνης τόνισε ότι «προφανώς στη ΝΔ καταδικάζουμε πλήρως αυτή τη βάρβαρη και αποτρόπαιη επίθεση, κάθε τέτοια ενέργεια που βάλλει εναντίον της ελευθερίας της έκφρασης,της ελευθεροτυπίας. Είναι ουσιαστικά μια ενέργεια κατά της Δημοκρατίας. Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία. Εμείς είμαστε σταθερά έναντι της τρομοκρατίας. Θέλω να εκφράσω τη συμπάθειά μου και τη συμπαράστασή μου στους εργαζομένους του σταθμού. Πριν από λίγο μίλησα με την συνάδελφό σας. Το καλό νέο είναι ότι δεν έπαθε κάτι. Ελπίζω ότι η Αστυνομία θα κάνει αυτό που πρέπει και οι δράστες της επίθεσης θα λογοδοτήσουν».

 Ανακοινώσεις των κομμάτων

ΣΥΡΙΖΑ: Η εμπρηστική επίθεση στον Real είναι μια αποτρόπαια πράξη ενάντια στη δημοσιογραφία

Με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει σχετικά με την εμπρηστική επίθεση στο κτίριο όπου στεγάζεται το Real Group επί της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι, στο οποίο εκδηλώθηκε μεγάλη φωτιά τα ξημερώματα ότι “η εμπρηστική επίθεση στον Real fm είναι μια αποτρόπαια πράξη ενάντια στη δημοσιογραφία, ενάντια στην ελευθεροτυπία κι εν τέλει ενάντια στη Δημοκρατία”.

“Στη χώρα μας η ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης δέχεται συνεχή πλήγματα: από την ανεξιχνίαστη δολοφονία Καραϊβάζ μέχρι και εμπρηστικές επιθέσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή εργαζομένων. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας σε όλους τους ανθρώπους και τους εργαζόμενους του σταθμού. Το ελάχιστο που έχει να κάνει η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές είναι να φέρουν άμεσα τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης” καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΚΕ για εμπρησμό στο κτίριο του Real Group: Είναι πράξη αποτρόπαια και απολύτως καταδικαστέα

“Η επίθεση, με εκρηκτικούς μηχανισμούς, στα γραφεία που στεγάζονται η εφημερίδα Real News και ο ραδιοφωνικός σταθμός Real fm, με μεγάλους κινδύνους για τους εργαζόμενους σε αυτά τα Μέσα, είναι πράξη αποτρόπαια και απολύτως καταδικαστέα” αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

“Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη του στους δημοσιογράφους, σε όλους τους εργαζόμενους της εφημερίδας και του σταθμού” σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ελληνική Λύση: Aισχρή και άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση στα γραφεία του Realfm

“Η εμπρηστική επίθεση στα γραφεία του Real FM, συνιστά αισχρή και άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια που έθεσε σε κίνδυνο την ζωή μίας εργαζόμενης γυναίκας για στρέφεται ευθέως κατά της ελευθερίας του λόγου και της Δημοκρατίας” αναφέρει η Ελληνική Λύση σε ανακοίνωσή της.

“Η Ελληνική Λύση καταδικάζει απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αυτό το έγκλημα. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον σταθμό, τους εργαζόμενους και την αποδοκιμασία μας στην κυβέρνηση που ενώ υποσχέθηκε «νόμο και τάξη», παρέδωσε την Ελλάδα σε χέρια εγκληματικών οργανώσεων” προσθέτει.

Κακλαμάνης: Η Βουλή καταδικάζει την τρομοκρατική ενέργεια στο Real Group

Με καταδίκη της εμπρηστικής επίθεσης στο κτίριο όπου στεγάζεται το Real Group στο Μαρούσι άρχισε η συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την Παιδεία.

Εκφράζοντας το προεδρείο της Βουλής ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε ότι όλοι εδώ καταδικάζουμε την επίθεση στον Real Fm, όπως και σε κάθε ΜΜΕ της χώρας, χωρίς κανέναν αστερίσκο.

“Πιστεύοντας ότι εκπροσωπώ όλες τις πτέρυγες της Βουλής, η Βουλή καταδικάζει, όπως και για οποιοδήποτε άλλο μέσο ενημέρωσης, την τρομοκρατική ενέργεια, που έγινε χθες το βράδυ στο γκρουπ του Real FM. Χωρίς κανέναν αστερίσκο, απόλυτη καταδίκη” ανέφερε ο κ. Κακλαμάνης.

Οι αντιδράσεις πολιτικών προσώπων

“Απίστευτες εικόνες! Η τρομοκρατία δεν θα νικήσει και δεν θα αφήσουμε να κλείσει ο σταθμός και να χάσει την δουλειά του τόσος κόσμος! Μαζί σας σε αυτό όλοι μας
@NChatzinikolaou” έγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε tweet αναφέρει ότι “Η επίθεση κατά @Realfm978 και Real News, από την οποία προκλήθηκε πυρκαγιά και κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, είναι μία απολύτως καταδικαστέα εγκληματική ενέργεια, που στρέφεται κατά της ελευθερίας της έκφρασης στη χώρα μας”.

“Απίστευτη εγκληματική ενέργεια σε βάρος του @Real_gr , του @NChatzinikolaou και όλων των εργαζομένων. Είμαστε δίπλα τους” τονίζει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Επίθεση στην ελευθεροτυπία» χαρακτήρισε ο Γιάννης Οικονόμου την εμπρηστική επίθεση. «Είναι μια επίθεση που αξίζει την αυτονόητη καταδίκη όλων μας. Είναι μια επίθεση στην ελευθεροτυπία. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα και δεν έχουμε τραυματισμούς» τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε:

«Να εκφράσουμε εκτός από την καταδίκη μας και τη συμπαράστασή μας στους δημοσιογράφους και τους εργαζομένους του ραδιοφωνικού σταθμού αλλά και τη βεβαιότητά μας ότι θα συνεχίσουν με την ίδια ποιότητα, με το ίδιο πείσμα, με το ίδιο πάθος να κάνουν σωστά τη δουλειά τους».

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, «η ελεύθερη δημοσιογραφία, η ελευθεροτυπία, η πολυφωνία, ο πλουραλισμός είναι βασικοί πυλώνες της Δημοκρατίας και της ποιότητας της Δημοκρατίας και γύρω από αυτό πρέπει να είμαστε συσπειρωμένοι και να διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να λειτουργεί όπως πρέπει».

Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι «και οι διωκτικές Αρχές και η Δικαιοσύνη θα κάνουν τη δουλειά τους σε ό, τι αφορά τους ενόχους, σε όλους όσοι φαντάζονται ότι μπορούν μέσα από τραμπουκισμούς και τέτοιου είδους άνανδρες ενέργειες να φοβίσουν, να πανικοβάλουν και να τρομοκρατήσουν ελεύθερες, δημιουργικές και δημοκρατικές φωνές».

“Οι εικόνες με την πυρκαγιά από την επίθεση στον @Realfm978 και τη Real News προκαλούν οργή εναντίον εκείνων που νομίζουν πως μπορούν να τρομοκρατήσουν, να εκφοβίσουν & να φιμώσουν την ελευθερία της έκφρασης στη χώρα. Δεν θα τα καταφέρουν. Είμαστε στο πλευρό σας @NChatzinikolaou” δήλωσε μέσω Twitter ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

“Η τρομοκρατία προς τον Τύπο δεν πέρασε και δε θα περάσει ποτέ. Ειδικά σε δημοσιογράφους όπως ο @NChatzinikolaou που έχουν δώσει μεγάλες μάχες. Η σκέψη όλων μας στα παιδιά που κινδύνεψαν σήμερα τα ξημερώματα & στους δημοσιογράφους του Real Group” ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

“Η τρομοκρατική επίθεση στο κτίριο του @Realfm978 αποτελεί μια ξεκάθαρη προσπάθεια φίμωσης του τύπου και της ελεύθερης έκφρασης! Δε θα περάσει!” έγραψε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης.

“Αδιανόητη, απολύτως καταδικαστέα η τρομοκρατική ενέργεια κατά του δημοσιογραφικού ομίλου @Real_gr . Η ελευθερία ΜΜΕ & η πολυφωνία αποτελούν θεμελιώδη στοιχεία της Δημοκρατίας μας. Τα υπερασπιζόμαστε και θα τα υπερασπιζόμαστε σθεναρά, ενάντια σε κάθε επίθεση και υπονόμευση” σημειώνει σε ανάρτησή της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος μέσω ανάρτησής του σχολίασε ότι “Η εμπρηστική επίθεση στον @Realfm978 είναι μια αποτρόπαια πράξη ενάντια στη δημοσιογραφία, ενάντια στην ελευθεροτυπία κι εν τέλει ενάντια στη Δημοκρατία. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας σε όλους τους ανθρώπους και τους εργαζόμενους του σταθμού”.

“Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την εμπρηστική επίθεση στον Ρ/Σ Real FM 97,8. Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε επιχείρηση εκφοβισμού ή φίμωσης της δημοσιογραφικής φωνής. Η ελευθερία του Τύπου είναι αδιαπραγμάτευτη” σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Δημήτρης Μάντζος.

“Η εμπρηστική επίθεση στον @Realfm978 δεν είναι μόνο τρομοκρατική ενέργεια, είναι δολοφονική επίθεση. Δεν θα γίνουμε κοινωνία ζούγκλας και βίας, η δημοκρατία οφείλει να αμυνθεί απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα” σημειώνει ο Επικεφαλής Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.

“Απόλυτη καταδίκη για την εμπρηστική επίθεση στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM. Αυτή η ενέργεια που απειλεί ζωές, πλήττει τη Δημοκρατία και εκβιάζει την Ελευθεροτυπία βρίσκει απέναντι όλο τον δημοκρατικό κόσμο. Στο πλευρό του @NChatzinikolaou και των εργαζομένων στον σταθμό” προσθέτει και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

“Μια ακόμη χυδαία προσπάθεια φίμωσης της καταξιωμένης δημοσιογραφικής πένας κ φωνής η φωτιά στον @Real_gr @NChatzinikolaou! Δεν θα σας περάσει δειλά ανθρωπάκια…Στηρίζουμε δυνατά !!!!” σημειώνει σε ανάρτησή της η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου γράφει σε ανάρτησή του στο Twitter “Η άνανδρη επίθεση εναντίον @Realfm978 και @Real_gr είναι επίθεση εναντίον της δημοκρατίας. Η ελληνική κοινωνία δεν τρομοκρατείται”.

“Στους συναδέλφους και σε σένα @NChatzinikolaou την αμέριστη συμπαράστασή μου απέναντι στους λιπόψυχους τρομοκράτες” σημειώνει ο βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημήτριου.

“Ο εμπρησμός στο κτίριο του Real είναι μία βάναυση επίθεση στην ελευθεροτυπία και τη δημοσιογραφία που πρέπει να καταδικαστεί από όλους. Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στους δημοσιογράφους, τους εργαζομένους και τη διοίκηση του ομίλου” αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Σπανάκης.

Kαταδικάζει την εμπρηστική επίθεση στο κτίριο όπου στεγάζεται το Real Group ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. “Η εμπρηστική επίθεση στον Realfm είναι ένα ξεκάθαρο χτύπημα στη δημοκρατία και στην ελευθερία της έκφρασης. Πέρα από κόμματα και ιδεολογίες οφείλουμε όλοι μαζί να την καταδικάσουμε” αναφέρει ο Κώστας Μπακογιάννης.

“Το χτύπημα στον Real FM 97.8 είναι πισώπλατο χτύπημα στην Δημοκρατία. Η απόπειρα εμπρησμού σε βάρος του ραδιοφωνικού σταθμού Real FM είναι αποκρουστική και αυτονόητα καταδικαστέα, κι έρχεται λίγες μόνο ώρες πριν από την δημοσιοποίηση της έκθεσης του 2022 της European Commission για το #Κράτος_Δικαίου στα κράτη-μέλη της ΕΕ, μια έκθεση που θα δίνει έμφαση στα θέματα ελευθερίας & ποιότητας της Ενημέρωσης. Το ίδιο αυτονόητη είναι και η υποχρέωση της πολιτείας για γρήγορη διαλεύκανση της αποτρόπαιας αυτής υπόθεσης. Η σκέψη μας στους δημοσιογράφους, τους τεχνικούς και όλους τους εργαζόμενους στο Real FM” τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης για την επίθεση στον Real Group: Η επίθεση στα γραφεία του Real Group με μεγάλους κινδύνους για τους εργαζόμενους είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα. Εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη μας σε όλες και όλους τους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους της εφημερίδας Real και του ραδιοφώνου RealFm.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης καταδικάζει τον εμπρησμό: “Η απόπειρα εμπρησμού του @Realfm978 είναι μια αποκρουστική και φασίζουσα πρακτική. Δεν αρκεί η αυτονόητη καταδίκη και η συμπαράσταση στην ιδιοκτησία και τους εργαζόμενους του σταθμού. Πρέπει να βρεθούν οι δράστες και να υποστούν τις ποινικές συνέπειες των πράξεων τους”.

“Επιθέσεις με εμπρηστικούς μηχανισμούς σπάνια εξιχνιάζονται. Το ξέρω πρώτο χέρι. Η ΕΛΑΣ σχεδόν δεν ασχολείται. Η απόπειρα δολοφονίας της ηχολήπτριας του ⁦
@Real_gr ⁩ πιθανότατα θα μείνει, λοιπόν, ατιμώρητη και οι δράστες θα το ξανακάνουν. Γιατί μπορούν” τονίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής και αντιπρόεδρος στην “Εθνική Δημιουργία” , Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ