Ο καιρός την 25η Μαρτίου: Πού θα γίνουν παρελάσεις με βροχή – Η πρώτη πρόβλεψη για το τριήμερο

Δύο «πρόσωπα» αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός την 25η Μαρτίου. Μπορεί σήμερα το κύριο χαρακτηριστικό να είναι οι βροχές και καταιγίδες, όμως και το ερχόμενο τριήμερο αναμένεται να είναι άστατος. Συγκεκριμένα σε ορισμένες περιοχές θα επικρατεί ηλιοφάνεια, ενώ σε άλλες οι παρελάσεις θα γίνουν υπό βροχή.

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και άνεμοι έως 8 μποφόρ – Πότε βελτιώνεται

Σήμερα αστρονομικά είναι η πρώτη ημέρα της Άνοιξης (εαρινή ισημερία), η ημέρα όμως θα είναι πιο κρύα από τις προηγούμενες ημέρες και τις επόμενες. Το θερμόμετρο μόνο στα δυτικά και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 18 βαθμούς. Οι βοριάδες έως το μεσημέρι στο Αιγαίο θα έχουν ένταση 7 με 8 μποφόρ.

Την Πέμπτη και έως το μεσημέρι της Παρασκευής ο καιρός θα βελτιωθεί, με άνοδο της θερμοκρασίας. Την Παρασκευή το απόγευμα και έως το πρωί του Σαββάτου στα κεντρικά και νότια θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Νέα βελτίωση αναμένεται την Κυριακή.

Τα πρώτα στοιχεία δίνουν για την 25η Μαρτίου πιο ηλιόλουστο καιρό στα ανατολικά και νότια, ενώ στα δυτικά και τα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.

Μαρουσάκης: «Ενδεχομένως να επηρεαστούν οι παρελάσεις»

Σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις του Κλέαρχου Μαρουσάκη για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, ο καιρός είναι πιθανό να χαλάσει τα σχέδια όσων έχουν κανονίσει να το περάσουν στην ύπαιθρο. Ο γνωστός μετεωρολόγος προβλέπει πως ο καιρός τις επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι σχετικά ήπιος αλλά ανήμερα της 25ης Μαρτίου δεν προβλέπεται να παραμείνει έτσι.

Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής κάνει λόγο για άστατες καιρικές συνθήκες, από τις οποίες είναι πολύ πιθανό να επηρεαστούν και οι παρελάσεις. «Αν και ο καιρός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ήπιος για τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας, δεν θα συμβεί το ίδιο και για την 25η Μαρτίου, όπου τα πρώτα στοιχεία θέλουν άστατες καιρικές συνθήκες που ενδεχομένως να επηρεάσουν και τις παρελάσεις. Θα περιμένουμε να δούμε και τα νεότερα στοιχεία που θα τρέξουν τις επόμενες ημέρες μήπως και σταθούμε πιο τυχεροί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-03-2024

Αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 και πρόσκαιρα το πρωί έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23-03-2024

Στα κεντρικά και τα νότια προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το απόγευμα στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24-03-2024

Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους στα ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι έως 4 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά από τα δυτικά σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ