Ο ιερέας… τα ρίχνει στην ανήλικη: “Του έστειλε μήνυμα σεξουαλικού περιεχομένου” λέει ο δικηγόρος του

Τη στιγμή που η κοινή γνώμη παρακολουθεί με αποτροπιασμό τις αποκαλύψεις για την υπόθεση βιασμού της ανήλικης στον Άγιο Παντελεήμονα, ο δικηγόρος του κατηγορούμενου ιερέα επιρρίπτει ευθύνες στο θύμα, λέγοντας ότι έχει “προβλήματα οικογενειακά και ψυχολογικά”. Ο δικηγόρος του 37χρονου, υποστηρίζει δε ότι η ανήλικη ήταν εκείνη που είχε στείλει μήνυμα σεξουαλικού περιεχομένου στον ιερέα, ενώ  ο ίδιος δεν της απάντησε ποτέ και δεν το ανέφερε στους γονείς της γιατί “της έδωσε το περιθώριο να το μετανιώσει”.

Σε δηλώσεις του στο MEGA, ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος χαρακτήρισε την υπόθεση ως “περίεργη”. “Ο ιερέας δεν έμενε ποτέ μόνος του με τα παιδιά του κατηχητικού. Επιπλέον, μετά από έρευνα στην οικία του δεν βρέθηκε κανένα πορνογραφικό υλικό, σας διαβεβαιώνω”, είπε ο δικηγόρος του ιερέα.

Τόνισε ότι “ο πελάτης μου δηλώνει ότι είναι αθώος” για να προσθέσει στη συνέχεια: “Η ίδια η καταγγέλλουσα του είχε αποστείλει ένα μήνυμα σεξουαλικού περιεχομένου. Δεν απήντησε ποτέ, έδωσε το περιθώριο να το μετανιώσει και γι’ αυτό τον λόγο και δεν το είπε ούτε στους γονείς της ούτε πουθενά αλλού”.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρόπουλο, στη δικογραφία δεν περιλαμβάνονται ιατροδικαστική εξέταση και στοιχεία βιασμού του κοριτσιού, ούτε επίμαχες φωτογραφίες του ιερέα, αλλά ούτε και στοιχεία επικοινωνίας μεταξύ τους. “Το παιδί που καταγγέλλει τον ιερέα, έχει προβλήματα πέρα από οικογενειακά, και ψυχολογικά”, κατέληξε ο δικηγόρος.

“Λύγισαν” και οι αστυνομικοί από την κατάθεση της ανήλικης για τον βιασμό της από τον ιερέα – Πώς περιέγραψε τον εφιάλτη που ζούσε

Τα όσα εφιαλτικά έζησε στα χέρια του ιερέα, περιέγραψε με λεπτομέρειες η ανήλικη που τον κατήγγειλε για βιασμό, στον Άγιο Παντελεήμονα. Οι αναφορές του κοριτσιού σόκαραν ακόμα και τους έμπειρους αξιωματικούς του Τμήματος Ανηλίκων, όπου κατέθετε επί ώρες. Είναι ενδεικτικό, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Alpha, ότι μία από τους αξιωματικούς που έπαιρνε κατάθεση από το κορίτσι, δύο φορές σταμάτησε τη διαδικασία και βγήκε έξω από το γραφείο, όπου ξέσπασε σε λυγμούς.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, που βασίζεται στην κατάθεση 17 σελίδων της ανήλικης, ο 37χρονος ιερέας φέρεται να εκμεταλλεύτηκε από την πρώτη στιγμή το γεγονός ότι η οικογένεια του παιδιού είναι θεοσεβούμενη και χαμηλών τόνων. Αρχικά, προσπάθησε να χτίσει μία σχέση εμπιστοσύνης μαζί της, παροτρύνοντάς την να του λέει τα πάντα. Όταν θεώρησε πλέον ότι οι συνθήκες είναι κατάλληλες, έφτασε στο σημείο να δράσει. Στις αρχές του 2019, όταν το κορίτσι ήταν περίπου 13 ετών, της ζήτησε με μήνυμα να του στείλει μία γυμνή της φωτογραφία. Στη συνέχεια, της έστειλε και ο ίδιος μία δική του παρόμοια φωτογραφία.

“Μου έλεγε ότι δεν είναι μόνο ο πνευματικός μου πατέρας, ότι μπορώ να τον βλέπω και σαν πατέρα μου κανονικό, ότι μπορώ να τον εμπιστευτώ για όλα, για τα μυστικά μου, αλλά και για τα ερωτικά. ‘Ό,τι γίνεται μένει εδώ για τους δυο μας και δεν το λες πουθενά, γιατί δεν θα σε πιστέψει κανείς και θα εκτεθείς και εσύ και η οικογένειά σου’, μου έλεγε”, ανέφερε η ανήλικη στην κατάθεσή της.

Στην κατάθεσή της, η ανήλικη περιέγραψε ότι μετά το κατηχητικό, ο ιερέας έδιωχνε τα υπόλοιπα παιδιά και ζητούσε από την ίδια να μένει στο τέλος. Εκεί, την κακοποιούσε σεξουαλικά, όπως και μέσα στο αυτοκίνητό του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Το παιδί φοβόταν και σημειώνει ότι όλα αυτά, γίνονταν με τη βία. Ο ιερέας μάλιστα φέρεται να μιλούσε στην ανήλικη, χρησιμοποιώντας λέξεις που δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί ούτε ενήλικος και το φόβιζε να μην πει τίποτα σε κανέναν.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.