Ξεκίνησε από τα βόρεια η επέλαση της κακοκαιρίας “Ελπίς” – Δείτε σε χάρτες πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Επιδείνωση παρουσιάζει ήδη ο καιρός, με την κακοκαιρία “Ελπίς” να έχει αρχίσει να δείχνει τα “δόντια” της κυρίως στα βόρεια τμήματα της χώρας, όπου έχει ξεκινήσει η πτώση της θερμοκρασίας και σημειώνονται χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινά τμήματα της Θράκης.

Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr καθώς το ψυχρό μέτωπο θα κινείται νότια αναμένονται τοπικές βροχοπτώσεις στα πεδινά και ημιορεινά τμήματα και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας χώρας ενώ τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες αναμένονται στις Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη.

Τις επόμενες ώρες, παράλληλα με την πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο, οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται και σε χαμηλότερα υψόμετρα και έτσι τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου χιονοπτώσεις αναμένονται και σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και τα βορειότερα τμήματα της Ανατολικής Στερεάς.

Στους παρακάτω χάρτες παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός 3ώρου σε μορφή βροχής με πράσινες και μπλε αποχρώσεις και σε μορφή χιονιού με μωβ αποχρώσεις μεταξύ 23:00 της Παρασκευής 21/01 και 02:00 του Σαββάτου 22/01 (Γράφημα 1), και μεταξύ 02:00 και 05:00 του Σαββάτου 22/01 (Γράφημα 2).

κακοκαιρία Ελπίς

Γράφημα 1: Ο αθροιστικός υετός 3ώρου σε μορφή βροχής με πράσινες και μπλε αποχρώσεις και σε μορφή χιονιού με μωβ αποχρώσεις μεταξύ 23:00 της Παρασκευής 21/01 και 02:00 του Σαββάτου 22/01.

 

κακοκαιρία Ελπίς
Γράφημα 2: Ο αθροιστικός υετός 3ώρου σε μορφή βροχής με πράσινες και μπλε αποχρώσεις και σε μορφή χιονιού με μωβ αποχρώσεις μεταξύ 02:00 και 05:00 του Σαββάτου 22/01.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ