Ο Γενικός Διευθυντής του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων στον Realfm 97,8

Ο Γενικός Διευθυντής του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

“Στηρίζουμε την κτηνοτροφία παίρνοντας από περίπου 1300 παραγωγούς το προϊόν του γάλακτος και με αυτό το γάλα φτιάχνουμε την εξαιρετική φέτα, την ελληνική φέτα, που τελικά την χάσαμε. Στον Συνεταιρισμό με ένα σύγχρονο εργοστάσιο, τιμώντας τον παλιό παραδοσιακό τρόπο παρασκευής της φέτας, κάνουμε τη γνωστή βαρελίσια φέτα και παράγουμε περίπου τέσσερις χιλιάδες τόνους ετησίως. Ο τζίρος φτάνει στα 25 εκατομμύρια ευρώ” ανέφερε.

“Δεν μπορούμε όλοι να λέμε φέτα Καλαβρύτων, επειδή αυτό μας διευκολύνει να πουλάμε το τυρί μας. Αυτό απαγορεύεται, πρέπει να λέμε ποιος το παράγει. Κάποιοι διαφημίζουν φέτα Καλάβρύτων και η φέτα δεν είναι καν από τα Καλάβρυτα” τόνισε.

“Η τιμή του γάλακτος έχει πέσει, σε όλη την Ελλάδα έχουμε προβλήματα με την απορρόφηση του ελληνικού γάλακτος” είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

“Η φέτα είναι ένα ξεχωριστό ελληνικό προϊόν που πρέπει να στηρίξουμε, πρέπει να το κρατήσουμε στην ποιότητα του, στη σύνθεσή του, στην αξία του γάλακτος” κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.