Ο Αρχηγός ΓΕΝ τίμησε τους νικητές του 60ου Ράλλυ Αιγαίου – ΦΩΤΟ

Το Ράλλυ Αιγαίου, η παλαιότερη και πιο λαμπρή ιστιοπλοϊκή διοργάνωση στην Ελλάδα, διεξήχθη επί 10 ημέρες, γιορτάζοντας φέτος τα 60 του χρόνια. Ο Αρχηγός ΓΕΝ με την παρουσία του τίμησε τους νικητές.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Τα σκάφη που έλαβαν μέρος στον αγώνα ξεκίνησαν στις 21 Ιουλίου από τον Φαληρικό όρμο και έδεσαν στο λιμάνι της Ερμούπολης της Σύρου, επαναλαμβάνοντας τη διαδρομή Πειραιάς – Σύρος που είχαν κάνει το 1964 στο πρώτο Ράλλυ Αιγαίου.

Από την πρωτεύουσα τον Κυκλάδων τα σκάφη έδεσαν στην Ίο κι από εκεί έβαλαν ρότα για το Σούνιο.

Ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, τη Δευτέρα 31 Ιουλίου, παρέστη στην εκδήλωση απονομής επάθλων στους νικητές του 60ου Ράλλυ Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου (ΝΔΑ). Στην εκδήλωση που οργανώθηκε από τον ΠΟΙΑΘ (Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης) παρέστησαν μέλη της Κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου, ο Β’ Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αριστείδης Πανταζόγλου, Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΝ, μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ κ. Ιωάννης Μαραγκουδάκης, καθώς και λοιποί προσκεκλημένοι από το χώρο της ιστιοπλοΐας.

Το Πολεμικό Ναυτικό υποστήριξε τη διοργάνωση του 60ου Ράλλυ Αιγαίου με τη διάθεση υποδομών, καθώς και με το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) ΑΙΑΣ, ως πλοίο ασφαλείας καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ