Ο Αγιασμός των υδάτων στον Θερμαϊκό – BINTEO

Δεκάδες ήταν οι τολμηροί που βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, για να πιάσουν τον σταυρό που έριξε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Από τα 30 άτομα που βούτηξαν από το ρυμουλκό στο Θερμαϊκό, αυτός που τελικά τα κατάφερε ήταν ένας 34χρονος τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο 34χρονος είναι η πρώτη φορά που έπιασε τον σταυρό, ενώ έχει βουτήξει άλλες 15 φορές.

«Το νερό ήταν πιο κρύο από τις άλλες φορά, αλλά όλα καλά», τόνισε και πρόσθεσε: «Όταν πιάνεις τον σταυρό, η χρονιά πάει ακόμα καλύτερα. Να χαμογελάτε και να είστε γεροί».

Στην τελετή Αγιασμού των υδάτων παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Γκιουλέκας, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα.

Ο 34χρονος επρόκειτο να βουτήξει στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, όπου όμως δεν έγιναν οι προγραμματισμένες τελετές αγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών και στη Δημοτική πισίνα Νεάπολης.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, αποφασίστηκε λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και της ολισθηρότητας των δρόμων ο Αγιασμός των υδάτων να πραγματοποιηθεί στους κατά τόπους ιερούς ναούς.

Πηγή βίντεο: youtube, Thestival.gr

Διαβάστε επίσης:

Με βροχή και αέρα τα Θεοφάνεια στην Ξάνθη – ΦΩΤΟ

Σχημάτισαν σταυρό με τα σώματά τους στο Ηράκλειο Κρήτης – ΦΩΤΟ

Ξέσπασε σε λυγμούς ο νεαρός υπαξιωματικός που έπιασε τον σταυρό στη Λάρισα – BINTEO

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ