«Νύχτα Μαγικιά»: Μια εμβληματική συναυλία της Λαϊκής ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης»

Μια εμβληματική συναυλία της Λαϊκής ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης»

ΕΛΕΝΗ ΒΙΤΑΛΗ ΓΛΥΚΕΡΙΑ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Έκτακτη συμμετοχή της σπουδαίας ηθοποιού
ΜΑΙΡΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ «ΦΩΤΗΣ ΚΟΣΜΑΣ»
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022 Ώρα: 9 μ.μ.

ΜΙΑ ΘΡΥΛΙΚΗ, ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ, ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΗ, ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ 1 ΧΡΟΝΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΜΙΚΗ.

Δύο μεγάλες φωνές, η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία και η μεγάλη μας ηθοποιός Μαίρη Χρονοπούλου, συναντώνται για να ζωντανέψουν τον Μίκη. Έχοντας μαζί τους τον αγαπημένο του εγγονό, Άγγελο Θεοδωράκη.

Η «Νύχτα Μαγικιά» του Μίκη Θεοδωράκη στην Αλεξανδρούπολη, αποτελεί μια νέα, πρώτη και αποκλειστική σύνθεση, υψηλής καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Ολοκληρώνει και παρουσιάζει μία κορυφαία καλλιτεχνική σύμπραξη με την Ελένη Βιτάλη, τη Γλυκερια και τον Άγγελο Θεοδωράκη, υπό τη διεύθυνση της Λαϊκής ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», σχεδιασμένη από τον δημοσιογράφο Γιάννη Αρμουτίδη.
Εμβληματική, θεωρείται η παρουσία της ηθοποιού Μαίρης Χρονοπούλου, η οποία -σε ειδική συμμετοχή- θα ερμηνεύσει ένα από τα μεγαλύτερα τραγούδια του Μίκη. Τη «Φαίδρα».
Πρόκειται για μία ξεχωριστή νότα στην μεγαλειώδη αυτή παράσταση – συναυλία, που την καθιστά μοναδική και ανεπανάληπτη.

Το τραγούδι «Φαίδρα» που θα ερμηνεύσει η κυρία Μαίρη Χρονοπούλου, θα κυκλοφορήσει σε DVD, και τα έσοδα από τις πωλησεις θα διατεθούν στο «Χαμόγελο του παιδιού».

Η λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» -σε μουσική επιμέλεια του μαέστρου της Θανάση Βασιλά- θα εκτελέσει με την υπογραφή αυθεντικότητα του ονόματος του Μίκη, τις μεγαλύτερες συνθέσεις του.

Ο έρωτας, η ξενιτιά, η επανάσταση, η αντίσταση, ο αγώνας, η ρωμιοσύνη, με λυρικά και γνήσια λαϊκά τραγούδια του κορυφαίου συνθέτη, όπως: «Φαίδρα», «Μαργαρίτα-Μαργαρώ», «Όμορφη πόλη», «Βρέχει στη φτωχογειτονιά»,« Φεγγάρι μάγια μου ’κανες», «Της δικαιοσύνης», «Ένα το χελιδόνι», «Στρώσε το στρώμα σου»… προετοιμάστηκαν με μία διαφορετική καλλιτεχνική οπτική.

Πρόκειται για μία μοναδική υπερπαραγωγή, που όμοια της συναντάται μόνο κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στο Ηρώδειο.

Παραθέτουμε τις επιστολές της Μαργαρίτας Θεοδωράκη & της κυρίας Μαίρης Χρονοπουλου προς τον εμπνευστή και παρουσιαστή της παράστασης Γιάννη Αρμουτίδη:

Αθήνα, 15.06.2022
Μαργαριτα Θεοδωράκη

«Αγαπημένε φίλε μου Γιάννη,

θα ήθελα να σε ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για την υπέροχη συναυλία που οργάνωσες στην Αλεξανδρούπολη τιμώντας τον πατέρα μου.
Ελπίζω όλη η Θράκη να ανταποκριθεί στο κάλεσμά σου και όλοι μαζί να τραγουδήσουμε βροντοφωνάζοντας, κοινό και καλλιτέχνες, για να μας ακούσει ο πατερούλης μου από ψηλά και να χαμογελά ευτυχισμένος,.»

Αθήνα, 15.06.2022
Μαιρη Χρονοπούλου

«Γιάννη φίλε μου,

χάρη σε σένα και μόνο για σένα, τολμώ να αντιπαρατεθώ δυο σημαντικές γυναικείες φωνές κι ακόμα, να αγγίξω ενα τραγούδι-μύθο του Μίκη.
Του Μίκη της καρδιάς μας.
Θέλει κουράγιο.
Σ´ ευχαριστώ που μ´ έπεισες να το κάνω.
Μαίρη Χρονοπούλου»

Με τη Λαική Ορχήστρα «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» :
Διεύθυνση: Μαργαρίτα-Ασπασία Θεοδωράκη

Μπουζούκι- μαέστρος: Θανάσης Βασιλάς
Μπουζούκι: Γιάννης Ματσούκας
‘Ομποε-φλογέρες-μπαγλαμάς: Ξενοφών Συμβουλίδης
Κιθάρα:  Νίκος Γκόλιος
Βιόλα:  Αρτέμης Σαμαράς
Ακορντεόν: Λευτέρης Γρίβας
Μπάσο: Θεόδωρος Κουέλης
Ντραμς: Νίκος Σκομόπουλος
Κρουστά:  Στέφανος Θεοδωράκης-Παπαγγελίδης
Πιάνο: Δημήτρης Ανδρεάδης

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
2 ώρες χωρίς διάλειμμα

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ε.ΠΟ.Φ.Ε
Σημαντική θεωρείται η πρωτοβουλία και το αμέριστο θάρρος του Δημήτρη Κελεμίδη, προέδρου της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. και του Δ.Σ. αυτής, που με ανιδιοτέλεια και αγάπη για τον τόπο τους, υποστηρίζουν την κορυφαία αυτή διοργάνωση. Με μόνο κίνητρο την αγάπη για τους συμπολίτες τους και την τέχνη. Απαντώντας στην πρόσκληση του εμπνευστή της, Γιάννη Αρμουτίδη, να αναλάβουν την παραγωγή της μεγαλύτερης πολιτιστικής εκδήλωσης – που θα μπορούσε να φιλοξενηθεί στο Ηρώδειο- στην Αλεξανδρούπολη. Στην ακριτική, μεγάλη Αλεξανδρούπολη, που αξίζει να γευτεί και να απολαύσει μόνο πρωτιές και επιτυχίες!
Σύσσωμη η Λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και οι συντελεστές της συναυλίας, δίνουν το παρών στην πρωτοβουλία τους να ενισχύσουν το όραμα της τέχνης.

Ευχαριστούμε τους Χορηγούς επικοινωνίας και υπηρεσιών
Ευχαριστούμε την κυρία ΜΑΙΡΗ ΒΙΝΤΙΑΔΟΥ & την κυρια ΣΟΦΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΟΥ για την επικοινωνία στον συντονισμό της παράστασης.

Την σκηνοθετική επιμέλεια του προγράμματος υπογράφει ο Γιάννης Αρμουτίδης, ο οποίος την παρουσιάζει.

Να σημειώσουμε ότι θα τηρηθούν οι συγκεκριμένες οδηγίες που ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού ώστε να «μείνουμε όλοι ασφαλείς»

Προπώληση εισιτηρίων
ticketservices.gr
και για την Αλεξανδρούπολη
βιβλιοπωλεία: Ελευθερουδάκης, Δημητριάδης, Βαταμίδης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ