Novartis: Στον Άρειο Πάγο ο Κώστας Βαξεβάνης για την απολογία του

Το κατώφλι του Αρείου Πάγου πέρασε ο εκδότης- δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος έχει κληθεί να απολογηθεί από την ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου που χειρίζεται την υπόθεση Novartis.

Της Άννας Κανδύλη 

Έξω από τον Άρειο Πάγο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 50 άτομα, που αντιδρούν στην κλήση του δημοσιογράφου και τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα. Μεταξύ των συγκεντρωμένων βρίσκονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, Χρήστος Γιαννούλης, ο τομεάρχης Εσωτερικών της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Κώστας Ζαχαριάδης και ο πρώην υπουργός Γιάννης Μουζάλας.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Κώστας Βαξεβάνης καλείται να απολογηθεί για τα αδικήματα της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας.

Κεντρικό πρόσωπο στην ανάκριση είναι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ο οποίος καταγγέλλεται για παρεμβάσεις στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Novartis, καθώς και σε εκβίαση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ