Υπόθεση Novartis: Καλείται ως κατηγορούμενος ο Κώστας Βαξεβάνης

Ο Κώστας Βαξεβάνης είναι μεταξύ των μη πολιτικών προσώπων στα οποία εστάλησαν κλήσεις σε απολογία, στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργείται στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση της Novartis, με κεντρικό πρόσωπο της έρευνας τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο κύκλος των απολογιών στην ανάκριση που διενεργεί ο Άρειος Πάγος για την υπόθεση, ανοίγει πλέον, και η ειδική ανακρίτρια του νόμου περί ευθύνης υπουργών, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η οποία χειρίζεται την υπόθεση, έστειλε τις πρώτες κλήσεις σε απολογία στα μη πολιτικά πρόσωπα. Ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Documento έλαβε κλήση προκειμένου να απολογηθεί στις 19 Ιανουαρίου, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την κλήση, “πρέπει να απολογηθώ για συνέργεια σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού δια της μεταχείρισης παρανόμως εκβιαστικών μέσων, για συνέργεια σε κατάχρηση εξουσίας δια της εκθέσεως σε δίωξη ή τιμωρία αθώου κατά συρροή, για συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος και για εγκληματική οργάνωση”, αναφέρει ο ίδιος ο Κώστας Βαξεβάνης.

Όπως μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση, μεταξύ άλλων, έχουν ήδη κληθεί σε απολογία οι δημοσιογράφοι Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννα Παπαδάκου, με την τελευταία να έχει προσφύγει ζητώντας την ακύρωση της κλήσης σε απολογία.

Η ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη

Σε ανάρτησή του, ο Κώστας Βαξεβάνης αναφέρει:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ