Διανύοντας το διάστημα της Σαρακοστής, παρατηρούμε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να απέχουν από την κατανάλωση κρέατος και γενικότερα ζωικών προϊόντων. Η νηστεία δίνει τα βασικά χαρακτηριστικά της καθημερινής διατροφής.
Ο στόχος για ορισμένους είναι θρησκευτικός και για αρκετούς, η υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου διατροφής και η απομάκρυνση από τρόφιμα που θεωρεί ότι επιβαρύνουν την υγεία του. Συγκεκριμένα, ο περιορισμός της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος, έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου αλλά και καρδιαγγειακών νόσων.
Δείτε τη συνέχεια στο boro.gr