Νικητής ο 11χρονος Διονύσης από την Ζάκυνθο – Ο αγώνας έναν μήνα μετά την συγκόλληση του χεριού του

Ο 11χρονος Διονύσης από την Ζάκυνθο είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο όταν έχασε το χέρι του, ενώ επέβαινε με τον πατέρα του σε τρακτέρ. Η συγκόλληση του χεριού του στον ώμο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ένα μήνα μετά το παιδί αναρρώνει στο νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”.

Η μητέρα του 11χρονου Διονύση δεν έχει λείψει ούτε λεπτό από το πλευρό του. “Δεν φεύγω. Εγώ από τις 12 Φεβρουαρίου που έγινε το ατύχημα είμαι συνεχώς μαζί του” ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή Live News του Mega. “Όταν τον πήραμε από την Ζάκυνθο είχε μηδέν πιθανότητες για το χεράκι του και δεν ξέραμε για τη ζωή του. Ήταν διπλή χαρά για εμάς το ότι καταφέραμε και συγκολλήσαμε και το χεράκι”, είπε η μητέρα του.

“Μαμά μη με αφήνεις μόνο μου”

Οκτώ ώρες διήρκησε το εξαιρετικά δύσκολο χειρουργείο με τους γιατρούς να καταφέρνουν για πρώτη φορά στα χρονικά να συγκολλήσουν χέρι παιδιού από το ύψος του ώμου.

“Έπρεπε να γίνουν χειρισμοί σε κομμένα νεύρα, κομμένα αγγεία. Οι μύες ήταν όλοι κομμένοι”, είπε ο Χρήστος Κλωνάρης, καθηγητής αγγειοχειρουργικής. Ο μικρός Διονύσης έσφιξε τα δόντια και βγήκε νικητής.

“Ξύπνησε μετά από δύο μέρες. Τον ξύπνησαν στην εντατική. Το μόνο που μου είπε είναι ‘μαμά δεν θέλω να μένω μόνος μου εδώ'”, δήλωσε η μητέρα του, η οποία δεν μπορούσε να πιστέψει πως είχε αποκατασταθεί το χέρι του παιδιού της.

“Κράτησε μου το χέρι και πάμε”

“Αφού στη γη δεν πατάμε κράτησε μου το χέρι και πάμε”… Αυτό το τραγούδι σιγοτραγουδά η Πετρούλα στον 11χρονο Διονύση, που κλείνει ένα μήνα νοσηλείας στο νοσοκομείο.

“Θα κάτσουμε σίγουρα από μήνα και πάνω ακόμη. Δεν έχει παραπονεθεί καθόλου. Ούτε την ημέρα που έκοψε το χεράκι του δεν παραπονέθηκε“, είπε η μητέρα του 11χρονου.

 

Η αποκατάσταση θα είναι χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία. Σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Ζακύνθου ανοίχθηκε ένας τραπεζικός λογαριασμός για να συγκεντρωθεί το χρηματικό ποσό που θα χρειαστεί για την αποθεραπεία του ο μικρός Διονύσης.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

IBAN GR0201103450000034500987283

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ