Φάκελος “λακκούβες”: Φωτορεπορτάζ από τους δρόμους της Αθήνας – Η διαδικασία για αποζημίωση

Ένα από τα μόνιμα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί στην Ελλάδα είναι οι λακκούβες σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας. Χωρίς καμία εξαίρεση σε όλες τις πόλεις και όλα τα χωριά της Ελλάδα, υπάρχουν δρόμοι που αποτελούν εφιάλτη για τους οδηγούς.

του Σήφη Γαρυφαλάκη

Οι εικόνες από τις γειτονιές της Αθήνας είναι παντού οι ίδιες. Δρόμοι παρατημένοι στο έλεός τους, γεμάτοι παγίδες, ενώ τα εμπόδια που συναντούν οι οδηγοί είναι δεκάδες. Κατεστραμμένα οδοστρώματα, καθιζήσεις, τεράστιες λακκούβες, μπαλώματα που έχουν γίνει νέες λακκούβες, μισοτελειωμένα έργα, ρωγμές, αυλακώσεις, κυματισμοί κ.ο.κ.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες του enikos.gr, οι λακκούβες στους δρόμους της Αθήνας είναι ατελείωτες. Σε πολλά σημεία το οδόστρωμα έχει διαβρωθεί, ενώ υπάρχουν και κακοτεχνίες.

Λακκούβες πολλών μέτρων στο κέντρο της Αθήνας (Περικλέους)

 

Λακκούβες
Λακκούβες πολλών μέτρων στο κέντρο της Αθήνας (Μητροπόλεως)
Λακκούβες πολλών μέτρων στο κέντρο της Αθήνας (Περικλέους)
Τεράστια λακκούβα λίγα μέτρα από την είσοδο του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία
Τεράστιες λακκούβες στο Χαλάνδρι
Τεράστιες λακκούβες στο Χαλάνδρι
Τεράστιες λακκούβες στο Χαλάνδρι

Χωρίς τέλος τα προβλήματα στο Μαρούσι

Μαρούσι

Μαρούσι
Μαρούσι

 

Μαρούσι

Πώς μπορείτε να πάρετε αποζημίωση για ζημιά από λακκούβες

Οι κακοτεχνίες των δρόμων μπορούν να προκαλέσουν στο αυτοκίνητο ή στο μηχανάκι σοβαρές ζημιές ή και να προκαλέσουν ατύχημα. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε και πρέπει να διεκδικήσουμε αποζημίωση από τον υπεύθυνο για την συντήρηση του οδοστρώματος.

Όποιος υφίσταται ζημία από πτώση σε λακκούβα, μπορεί να καλέσει την τροχαία για να καταγραφεί το συμβάν (δελτίο συμβάντος) και έπειτα να απευθυνθεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου ή της Περιφέρειας, αν η περιοχή ευθύνης ανήκει στην αρμοδιότητά της, και να αιτηθεί την αποκατάσταση της ζημίας που υπέστη.

Αν πρόκειται για σωματική βλάβη θα είναι ωφέλιμο να προσκομίζει και ιατρική γνωμάτευση και τιμολόγιο από τις δαπάνες στις οποίες υποβλήθηκε για την αποκατάσταση της υγείας του.

Το ίδιο ισχύει και για την αποκατάσταση της ζημίας που υπέστη το όχημα ή το δίκυκλο του παθόντα. Μπορεί επίσης να προσκομίσει και προτιμολόγιο εάν αδυνατεί να καταβάλλει χρήματα για την αποκατάσταση της βλάβης του οχήματος.

Εάν δεν τελεσφορίσει η προσπάθεια του παθόντα να αποζημιωθεί εξωδικαστικά, τότε μπορεί να απευθυνθεί στον Συνήγορο του πολίτη και να ζητήσει την διαμεσολάβηση του Συνηγόρου.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο, μπορείτε να απευθυνθείτε στον Συνήγορο του πολίτη.

Στα Πατήσια, αν και η “Πατησίων” είναι πλέον σε πολύ καλή κατάσταση, σε όλους τους παράδρομους η κατάσταση είναι απελπιστική.

Λακκούβες Πατήσια
Λακκούβες Πατήσια
Λακκούβες Πατήσια

Όπου υπάρχει αποχέτευση ή καπάκι φρεατίου, το οδόστρωμα έχει υποχωρήσει, δημιουργώντας πολλές μικρές λακκούβες.

Ακόμα και οι κεντρικές και πιο πολυσύχναστες οδοί της Αθήνας που είναι κάπως πιο «περιποιημένες» κρύβουν δυσάρεστες εκπλήξεις για τους οδηγούς.

Μία από τις δεκάδες λακκούβες στην Ούλωφ Πάλμε
Λεωφόρος Ηλιουπόλεως
Λεωφόρος Ηλιουπόλεως

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ