Νέος Κόσμος: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη – Τον «γάζωσαν» μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

Σε νέο βίντεο ντοκουμέντο που βλέπει το φως της δημοσιότητας καταγράφεται καρέ καρέ η μαφιόζικη εκτέλεση του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη, γνωστού με το παρατσούκλι «Ζαμπόν», στον Νέο Κόσμο, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Οι εικόνες είναι τραβηγμένες από κάμερα ασφαλείας της περιοχής, όπου οι εκτελεστές έστησαν την φονική ενέδρα στον 44χρονο, έξω από το βενζινάδικό του.

Η ώρα είναι περίπου 2 τα ξημερώματα. Ο Βαγγέλης Ζαμπούνης είναι μόνος του και μπαίνει στο αυτοκίνητό του, όταν παρκάρει ένα άλλο όχημα, από πίσω και κατεβαίνουν οι δύο εκτελεστές.

Ο ένας δράστης πλησιάζει στο τζάμι του οδηγού και αδειάζει την γεμιστήρα του καλάσνικοφ, σχεδόν εξ’ επαφής. Με χαρακτηριστική ψυχραιμία και επιδεξιότητα πυροβολεί κατά ριπάς, ενώ διακρίνονται να βγαίνουν καπνοί. Ο δεύτερος εκτελεστής έκατσε λίγο πιο πίσω, από το παράθυρο του συνοδηγού του θωρακισμένου τζιπ του θύματος.

Ο βασικός εκτελεστής, όπως φαίνεται στις εικόνες, επιστρέφει και αδειάζει και την δεύτερη γεμιστήρα. Όπως φαίνεται, χρησιμοποιεί και τα δύο του χέρια προκειμένου να πυροβολήσει, γεγονός που καταδεικνύει την εξοικείωσή του με αυτόν τον βαρύ οπλισμό.

Οι δύο εκτελεστές αποτελειώνουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τον 44χρονο, ο οποίος ήταν ένα από τα πιο «βαριά» ονόματα στον χώρο της νύχτας και θεωρείτο ως υψηλόβαθμο στέλεχος της Greek Mafia. Αμέσως μετά, οι δράστες επιβιβάζονται ξανά στο όχημά τους και εξαφανίζονται.

Από το σημείο της δολοφονίας έχουν περισυλλεχθεί περισσότεροι από 90 κάλυκες, ωστόσο, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας δεν αποκλείουν να έπεσαν ακόμα περισσότεροι πυροβολισμοί, προκειμένου οι δράστες να εξασφαλίσουν ότι ο στόχος τους δεν θα γλύτωνε.

Δείτε τα βίντεο – Προσοχή σκληρές εικόνες

Το «ακριβό συμβόλαιο θανάτου», οι «πρόβες» και η φονική ενέδρα στον 44χρονο

Ένας κύκλος αίματος που είχε ξεκινήσει στη νύχτα το 2017, με διαδοχικές δολοφονίες ατόμων στον χώρο του υποκόσμου, εκτιμούν οι αστυνομικοί ότι κλείνει με τη δολοφονία του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη, γνωστό με το παρατσούκλι «Ζαμπόν», ο οποίος έπεσε νεκρός στη μαφιόζικη ενέδρα που στήθηκε σε βάρος του έξω από το πρατήριο καυσίμων στον Νέο Κόσμο, τα ξημερώματα της Κυριακής (14/1).

Ο 44χρονος ήταν ένα από τα πιο «βαριά» ονόματα στον χώρο της νύχτας και υψηλόβαθμο στέλεχος της Greek Mafia, ενώ το 2018 είχε επιζήσει άλλης δολοφονικής επίθεσης που είχε γίνει στον Πειραιά. Τότε, τον είχαν πυροβολήσει τρεις φορές, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά, αλλά γλύτωσε, γιατί μπλόκαρε το πιστόλι του δράστη, ενώ δέχτηκε γρήγορα τις πρώτες βοήθειες από αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, ο «Ζαμπόν» δεν κατάφερε να γλιτώσει από τους εκτελεστές του, οι οποίοι τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ. Από το σημείο της δολοφονίας έχουν περισυλλεχθεί περισσότεροι από 90 κάλυκες, ωστόσο, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας δεν αποκλείουν να έπεσαν ακόμα περισσότεροι πυροβολισμοί, προκειμένου οι δράστες να εξασφαλίσουν ότι ο στόχος τους δεν θα γλύτωνε.

Ο ακριβής αριθμός θα διευκρινιστεί όταν ολοκληρωθεί η έρευνα της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας στον τόπο του εγκλήματος. Σημειώνεται ότι μία σφαίρα, που πιθανόν «ξέφυγε» από τους δράστες, τρύπησε το τζάμι παραθύρου διαμερίσματος παρακείμενης πολυκατοικίας, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής θεωρούν βέβαιο ότι πρόκειται για ακριβό συμβόλαιο θανάτου και εκτιμούν ότι χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον δύο πολεμικά τουφέκια καλάσνικοφ.

Σημειώνεται ότι και ο 44χρονος έφερε βαρύ οπλισμό, αλλά δεν πρόλαβε να τον χρησιμοποιήσει, καθώς οι δράστες είχαν μελετήσει πολύ καλά το σχέδιο τους και δεν αποκλείεται να είχαν κάνει και «πρόβες» γι’ αυτό δεν του άφησαν περιθώρια αντίδρασης.

Στο αυτοκίνητο του 44χρονου βρέθηκε το πιστόλι του, ένα Glock των 9 χιλιοστών, ενώ στο πορτ μπαγκάζ είχε και ο ίδιος ένα καλάσνικοφ με γεμιστήρες και άγνωστο αριθμό φυσιγγίων.

Υπενθυμίζεται ότι το αυτοκίνητο του θύματος, ένα τζιπ BMW, ήταν θωρακισμένο, αλλά οι εκτελεστές τον αιφνιδίασαν την ώρα που έβγαινε από το βενζινάδικο.

Ο 44χρονος απασχολεί τις διωκτικές αρχές εδώ και χρόνια, ως ένας από τους πιο ψηλά στην ιεραρχία της λεγόμενης Greek Mafia και το όνομα του συμπεριλαμβάνεται σε δύο μεγάλες δικογραφίες για το χώρο της νύχτας, το 2012 και το 2015. Επίσης, έχει κατηγορηθεί για ληστείες, απόπειρα δολοφονίας, ενώ το όνομα του είχε εμπλακεί και σε ένοπλες επιθέσεις.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, που έχουν αναλάβει την υπόθεση, σε συνεργασία με το Τμήμα Εκβιαστών, έχουν συλλέξει και μελετούν πολύ υλικό από κάμερες στην περιοχή του Νέου Κόσμου, τόσο το επίμαχο χρονικό διάστημα εκδήλωσης της μαφιόζικης επίθεσης, όσο και από τις προηγούμενες μέρες, με το σκεπτικό ότι οι δολοφόνοι είχαν μελετήσει από πριν το χώρο και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσουν στο εγκληματικό σχέδιό τους.

Σημειώνεται ότι ένα τζιπ βρέθηκε καμένο λίγο αργότερα στο Δαφνί και έχει μεταφερθεί στην Εγκληματική Υπηρεσία για έρευνα. Αναζητείται επίσης μια μοτοσικλέτα, που μπορεί να ανήκε σε ομάδα υποστήριξης των εκτελεστών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ