Νεολαία ΑΝΕΛ: Απαράδεκτη η εικόνα των ΜΑΤ στις εισόδους των σχολών

Νεολαία ΑΝΕΛ: Απαράδεκτη η εικόνα των ΜΑΤ στις εισόδους των σχολών

«Παρακολουθούμε με ανησυχία την κατάσταση στα ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα σε μια προσπάθεια εκμετάλλευσης των νέων ανθρώπων για κομματικούς λόγους» αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, για όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η ανακοίνωση:

«Παρακολουθούμε με ανησυχία την κατάσταση στα ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα σε μια προσπάθεια εκμετάλλευσης των νέων ανθρώπων για κομματικούς λόγους και τεχνητής δημιουργίας κλίματος έντασης. Οι εικόνες από τα ελληνικά Πανεπιστήμια είναι απαράδεκτες για μια ανεπτυγμένη υποτίθεται χώρα εν έτει 2014.

Βεβαίως και δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε καταστάσεις του παρελθόντος βλέποντας να καίγεται το Πολυτεχνείο, οι οποίες δεν πρέπει επουδενί να επαναλειφθούν γιατί τότε το Φοιτητικό Κίνημα δεν έδειξε καμία αυτοσυγκράτηση, περιφρούρηση, σεβασμό των εγκαταστάσεων  και οι ίδιες οι πρυτανικές αρχές έμειναν άπραγες εντελώς. Με αντίστοιχες ενέργειες τα αιτήματα των φοιτητών, των εκπαιδευτικών και του διοικητικού προσωπικού που πράγματι είναι δίκαια, χάνονται.

Αλλά τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει η Συγκυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου που καταστρατηγεί κάθε έννοια δικαίου και εξωθεί τους φοιτητές, τα «θρασίμια» δηλαδή, σε αντίδραση. Δεν υπάρχει σε αυτούς καμία έννοια μέτρου. Δεν φτάνει που έχουν υποβαθμίσει τα ιδρύματα, έχουν πετσοκόψει τους μισθούς του εκπαιδευτικού προσωπικού και έχουν απολύσει με δήθεν αξιολόγηση ένα σωρό κόσμο, μιλάνε και για «επιβολή νομιμότητας».

Μαζί και οι νεαροί ταγοί τους μιλάνε για «υποκρισία» τη στιγμή που, όπως έχουμε πει και είναι γνωστό, ο φοιτητικός συνδικαλισμός δεν είναι άμοιρος ευθυνών και ευτυχώς πολλοί θυμόμαστε ποιοι συμμετείχαν στο παρελθόν στις αποφάσεις για το κλείσιμο των σχολών και απαγόρευαν εισόδους φοιτητών.

Η εικόνα δε των ΜΑΤ προκλητικά στις εισόδους των σχολών, ειδικά για λόγους συμβολισμού αυτές τις ημέρες, είναι απαράδεκτη, υπερβολική, αναίτια και τεντώνει περαιτέρω το σχοινί. Ο νόμος πρέπει να τηρείται, αλλά όχι κατά το δοκούν και όποτε συμφέρει τη Συγκυβέρνηση και τους χειροκροτητές της. Ο Κωνσταντίνος Κονοφάγος δεν άφησε την αστυνομία μέσα στα ακαδημαϊκά ιδρύματα, προς γνώσιν και συμμόρφωση του εκλεκτού συναγωνιστή στη πολιτική του Πρωθυπουργού κ. Φορτσάκη ο οποίος πρωτοστατεί αυτή τη στιγμή κάνοντας κατάληψη στο ίδιο το Πανεπιστήμιο στο οποίο είναι πρύτανης.

Σας ζητούμε κατηγορηματικά να μην ξεφτιλίζετε τη μνήμη των φοιτητών του 1973 που πάλεψαν για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στον τόπο και για το άσυλο Ιδεών. Κύριε Φορτσάκη θυμηθείτε πως είστε ακαδημαϊκός και όχι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κ. Σαμαρά και να ξέρετε πώς για όσα τυχόν επεισόδια συμβούν τις επόμενες ημέρες θα είστε ο ηθικός αυτουργός, εσείς και η Κυβέρνηση που εκπροσωπείτε. 

Νέοι και νέες φοιτητές και σπουδαστές μη δέχεστε να σας χρησιμοποιούν για να αποτελέσετε κομματικούς στρατούς, αλλά διεκδικήστε το αυτονόητο. Διεκδικήστε το άσυλο ιδεών και όχι το άσυλο ανομίας. Διεκδικήστε την αναβάθμιση των σπουδών σας. Διεκδικήστε τα δίκαια αιτήματα σας, το δικαίωμα στη ζωή. Αντιδράστε για τους σωστούς λόγους και με ειρηνικό τρόπο για να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο ως χώρος μάθησης, ανάπτυξης του πνεύματος και της κριτικής σκέψης, όχι για να εξυπηρετήσετε τα συμφέρο��τα κομμάτων».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ