Νέο σχήμα ελέγχου COVID CHECK από την TÜV AUSTRIA και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

Σε μία σημαντική πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης προχώρησε η TÜV AUSTRIA Hellas με την αιγίδα και υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, δημιουργώντας το πρότυπο σχήμα ελέγχου TÜV AUSTRIA CoVid Check.

Το νέο εξειδικευμένο σχήμα που παρουσιάστηκε σε ειδική -υβριδική- συνέντευξη τύπου με τήρηση όλων των κανόνων υγειονομικής ασφάλειας από την TÜV AUSTRIA Hellas και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, ανήκει στην επιτυχημένη οικογένεια TÜV AUSTRIA CoVid Shield, αφορά Ιατρεία-Πολυιατρεία, Κλινικές, Γηροκομεία, Κέντρα Αποκατάστασης, Σχολικές μονάδες όλων των τύπων και βαθμίδων, Γυμναστήρια, Αθλητικούς Συλλόγους, Παιδότοπους, Κατασκηνώσεις, ευρύτερους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος (Κομμωτήρια, Κέντρα Ομορφιάς και Αισθητικής κ.λπ) καθώς και άλλους χώρους συγκέντρωσης και συγχρωτισμού πολιτών ή/και πελατών. Απευθύνεται σε κλάδους που λόγω της φύσης της δραστηριότητας τους, έχουν ιδιαίτερες και υψηλές απαιτήσεις υγειονομικής ασφάλειας οι οποίες ελέγχονται με σκοπό την επιβεβαίωση ότι έχουν εφαρμόσει και λαμβάνουν τα βασικά μέτρα για την αντιμετώπιση της μετάδοσης και διασποράς του ιού, όπως η τήρηση των κανόνων υγιεινής, η τήρηση των αποστάσεων, η ποιότητα και ο καθαρισμός του αέρα κ.ά. Αποτελεί στην ουσία ένα σημαντικό έργο ενίσχυσης και υποστήριξης του επιχειρηματικού κόσμου του ευρύτερου χώρου της υγείας που απαιτείται να λειτουργήσουν ομαλά κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες προφύλαξης και υγειονομικής ασφάλειας.

Το TÜV AUSTRIA CoVid Check προσφέρεται σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κόστος ελέγχου στο πλαίσιο της ευρύτερης δράσης κοινωνικής ευθύνης και αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη πρόταση για επιχειρήσεις που δεν επιλέγουν ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης όπως το TÜV AUSTRIA CoVid Shield. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του ελέγχου της εκάστοτε επιχείρησης, απονέμεται «Σήμα Ελέγχου» το οποίο τοποθετείται σε εμφανές σημείο και βεβαιώνει ότι η επιχείρηση ακολουθεί όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την προστασία της Υγείας και τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού στις εγκαταστάσεις της αποτελώντας «Σήμα Εμπιστοσύνης» τόσο για την ελεγχόμενη επιχείρηση όσο και για τους επισκέπτες, πελάτες, πολίτες.

TÜV AUSTRIA CoVid Check: Αξιοπιστία και Εμπιστοσύνη

Το «Σήμα Ελέγχου» TÜV AUSTRIA CoVid Check φέρει την αξιοπιστία του διεθνούς ονόματος και του κύρους του κορυφαίου παγκόσμιου Οργανισμού Ελέγχου και πιστοποίησης με ιστορία 150 ετών και έχει την έγκριση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών όσον αφορά τις διαδικασίες. Το σήμα ελέγχου βεβαιώνει ότι η επιχείρηση που το λαμβάνει εφαρμόζει πλήρως τα μέτρα και ελέγχεται κατάλληλα. Τα κριτήρια του ελέγχου είναι εστιασμένα στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων ως αυτά προβλέπονται από την Ελληνική και Παγκόσμια Κοινότητα, τον ΕΟΔΥ καθώς και τη σχετική νομοθεσία και -το βασικότερο- δεν είναι γενικά αλλά εξειδικευμένα για τον κάθε κλάδο και είδος επιχείρησης.

Για να λάβει μία επιχείρηση το TÜV AUSTRIA CoVid Check, ειδικά καταρτισμένη ομάδα της TÜV AUSTRIA Hellas πραγματοποιεί επιτόπια ολοκληρωμένη αποτίμηση των μέτρων που έχουν ληφθεί σε σχέση με τις απαιτήσεις του ΕΟΔΥ και το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο. Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης τόνισε στην ομιλία του: «Ο ΙΣΑ αναλαμβάνει μία ακόμα πρωτοβουλία που καταδεικνύει τον ουσιαστικό ρόλο της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού ειδικά στους επαγγελματικούς χώρους που μπορεί να αποτελέσουν σημαντικούς χώρους διασποράς του. Η αυστηρή τήρηση των μέσων προστασίας μέσα από ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης, πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για όλους τους επαγγελματίες ειδικά σε χώρους υψηλής επικινδυνότητας όπως είναι ο ευαίσθητος χώρος της υγείας. Αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα καθώς η πόρτα της οικονομίας πρέπει να μείνει ορθάνοιχτη χωρίς κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Είναι η στιγμή, που η ασφάλεια της επανεκκίνησης ευαίσθητων οικονομικών κλάδων που σχετίζονται με τον ευρύτερο χώρο υγείας, μπαίνει στο κάδρο ενός συστήματος ελέγχου με την επικύρωση και τη σφραγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.”

Ο CEO της TÜV AUSTRIA Hellas κ. Ιωάννης Καλλιάς ανέφερε: Η TÜV AUSTRIA HELLAS πάντα κοντά στην επιχειρηματικότητα με σχήματα πιστοποίησης και σήματα ελέγχου που προσδίδουν πολλαπλασιαστική αξία, επιδεικνύει στην πράξη ότι οι επιχειρήσεις μπροστά στην πρόκληση της πανδημίας οφείλουν να θωρακίσουν τη λειτουργία τους για να εξασφαλίσουν τη συνέχειά τους. Σε μια Ελλάδα, που δίνει τη μάχη της για να διατηρήσει θετικό πρόσημο στην ψυχολογία της για μια νέα αναπτυξιακή πορεία και σε πείσμα των δύσκολων καιρών, ο κορυφαίος Οργανισμός Ελέγχων και Επιθεωρήσεων της χώρας μας, στέκεται σύμμαχος της επιχειρηματικότητας. Το νέο σχήμα TÜV AUSTRIA CoVid Check είναι παραπάνω από ένα σήμα ελέγχου, είναι σχήμα σχήμα εγγύησης, σχήμα αξιοπιστίας. Είναι σχήμα ενίσχυσης της εμπιστοσύνης των πολιτών στις επιχειρήσεις υγείας.».

Στοιχεία Επικοινωνίας TÜV AUSTRIA Hellas Λεωφ. Μεσογείων 429, Αγ. Παρασκευή 210-5220920, www.tuvaustriahellas.gr

Από αριστερά : ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της TÜV AUSTRIA Hellas, κ. Χαράλαμπος Αγγελούδης, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης, ο CEO της TÜV AUSTRIA Hellas, κ. Ιωάννης Καλλιάς και ο Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Φώτης Πατσουράκος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ