Νέα στοιχεία για το καρτέλ κοκαΐνης που εμπλέκεται ο γιος γνωστής αστρολόγου

Τη διείσδυση της αλβανικής μαφίας στα καρτέλ της κοκαΐνης στη Λατινική Αμερική αποκάλυψε η εξάρθρωση του κυκλώματος που μετέφερε μεγάλες ποσότητες του συγκεκριμένου ναρκωτικού από το Εκουαδόρ στην Αυστραλία και στο οποίο συμμετείχαν δύο Έλληνες επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων ο γιος γνωστής αστρολόγου.

Από τις έρευνες που διεξήγαγαν στο Εκουαδόρ οι Αμερικανοί πράκτορες της DEA, οι οποίοι συνεργάστηκαν με τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής ανακάλυψαν ολόκληρη αλβανική παροικία στη χώρα, η οποία θεωρείται από τους μεγαλύτερους διαμετακομιστικούς σταθμούς κοκαΐνης στον κόσμο.

Σύμφωνα με την Espresso, οι Αμερικανοί διαπίστωσαν ότι στο κερδοφόρο σχέδιο τον πρώτο λόγο τον είχαν Έλληνες επιχειρηματίες χαμηλού προφίλ, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει σχέση εμπιστοσύνης με τους βαρόνους των καρτέλ, καθώς και στο παρελθόν είχαν εμπλακεί ενεργά στη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης στην Ευρώπη και στη χώρα μας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Έλληνες γνώστες της αγοράς κοκαΐνης στη Λατινική Αμερική άνοιξαν την ‘πόρτα’ των καρτέλ στην αλβανική μαφία, με το αζημίωτο, φέρνοντας σε επαφή τα ‘κεφάλια’ της παρανομίας από τη γειτονική χώρα με τους βαρόνους της Κολομβίας, του Περού και του Μεξικό. Οι Έλληνες έπαιρναν προμήθεια από τις δουλειές που έκλειναν οι Αλβανοί μαφιόζοι με τα καρτέλ, καθώς έκαναν τις διαπραγματεύσεις με τους βαρόνους για την αγορά της κοκαΐνης, τη μεταφορά της και τη διακίνηση της στη χώρα του τελικού προορισμού της.

Για κάθε δουλειά εισέπρατταν και ποσοστά επί του κέρδους που θα είχαν οι Αλβανοί εισαγωγείς, επειδή τους είχαν φέρει σε επαφή με τις δικές τους γνωριμίες. Στην πορεία οι Έλληνες μεσάζοντες αναζητούσαν τρόπους για να ξεπλύνουν τα μεγάλα κέρδη τους, εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Έτσι, αφού πρώτα άνοιγαν πολυτελή καταστήματα εστίασης και κέντρα διασκέδασης, τους έβαζαν λουκέτο σε σύντομο χρονικό διάστημα, παρουσιάζοντας ζημίες σε σχέση με τα πολλαπλάσια ποσά που δήθεν σπαταλούσαν για να τα στήσουν. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, με το υποτιθέμενο κόστος του αποτυχημένου επιχειρηματικού εγχειρήματος ‘καθάριζαν’ τα μεγάλα ποσά που έβγαζαν ακίνδυνα από τη διακίνηση κοκαΐνης.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ