Νέα Σμύρνη: Τα αναπάντητα ερωτήματα στην υπόθεση κακοποίησης της 10χρονης – Τι ερευνούν οι Αρχές

Στη φυλακή οδηγείται ο 47χρονος πατέρας που συνελήφθη στη Νέα Σμύρνη μετά την απολογία του για κατηγορίες που αφορούν στη βάναυση κακοποίηση της 10χρονης κόρης του. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τις Αρχές, φέρεται να είχε φτάσει στο σημείο να της καίει τα χέρια στο μάτι της κουζίνας για να την τιμωρήσει όταν εκείνη αντιδρούσε και να σβήνει τσιγάρα πάνω της.

Η μητέρα είχε εγκαταλείψει το παιδί της όταν ήταν 3 ετών και η μικρή φέρεται να μεγάλωνε με τον βίαιο και επιθετικό πατέρα του. Την καταγγελία ωστόσο έκανε, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η ίδια η μάνα πριν από λίγες ημέρες. Την υπόθεση ανέλαβε το γραφείο αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ομόνοιας με τους αστυνομικούς να περνούν χειροπέδες στον 47χρονο. Η ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων για να εξεταστεί από γιατρούς και ιατροδικαστές καθώς είχε μώλωπες και σημάδια στα χέρια και το σώμα.

Το παιδί πήγαινε στο σχολείο κανονικά, όμως κανείς δεν “είχε δει” τα σημάδια κακοποίησης. Γείτονες λένε στον ΑΝΤ1 ότι δεν είχαν παρατηρήσει κάποια κακή μεταχείριση προς το κοριτσάκι. Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται εισαγγελική έρευνα για ενδεχόμενες ευθύνες των εκπαιδευτικών, ενώ έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, ο  εισαγγελέας κράτησε αντίγραφα της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί, προκειμένου στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των δασκάλων του σχολείου. Το αδίκημα που διερευνάται αν έχει τελεστεί  είναι αυτό της έκθεσης σε κίνδυνο.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε η Σοφία Βαγενά, αστυνομικός και πρόεδρος Δικαιωμάτων & Ισότητας της ΠΟΑΣΥ. Όπως είπε, η καταγγελία έγινε αρχικά στο τμήμα Ασφαλείας Νέας Σμύρνης και στη συνέχεια επιλήφθηκε το γραφείο αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Ομονοίας.
“Το παιδί έμενε μαζί με τον πατέρα, δεν υπήρχε τρίτο πρόσωπο, δεν υπήρχε μητέρα μέσα στο σπίτι. Η καταγγελία έγινε από ένα οικείο πρόσωπο που ανέφερε την κακοποίηση κι αμέσως επιλήφθηκε η αστυνομία. Από εκεί και πέρα όσον αφορά στο χρονικό διάστημα που το παιδί κακοποιείται σωματικά και ψυχικά, σίγουρα είναι αρκετά τα χρόνια, απλά το παιδί δεν είναι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση για να μας εξηγήσει το χρονικό διάστημα της κακοποίησής του”, είπε.
Ερωτηθείσα για τυχόν ποινικές ευθύνες των δασκάλων του σχολείου, όπου κανένας δεν προβληματίστηκε για τους μώλωπες που είχε η 10χρονη σε διάφορα σημεία του σώματος της και τα εγκαύματα στα χέρια της, απάντησε: “Αυτά είναι ερωτήματα που απασχολούν και εμάς. Τα σημάδια είναι εμφανέστατα και στα χέρια και σε άλλα σημεία του σώματός του, που θα μπορούσαν εύκολα να τα αντιληφθούν και το σχολείο”.
“Φυσικά απευθυνθήκαμε στη Διεύθυνση του σχολείου και διενεργείται προανάκριση”, τόνισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ