Νέα Σμύρνη: Alert για ακόμη δύο κορίτσια της ίδιας δομής που ζούσε η 14χρονη

Για την υπόθεση μαστροπείας με θύμα 14χρονη στη Νέα Σμύρνη αλλά και για την δομή στην οποία διαμένει, μίλησε στο enikos.gr ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Νέας Σμύρνης Πολύδωρος Συρίγος.

Νέα Σμύρνη: Εξαφάνιση 16χρονης από τη δομή προστασίας που φιλοξενούσε την 14χρονη – Αγνοείται από τις 8 Μαρτίου

Toυ Δημήτρη Καλογερόγιαννη

«Πρόκειται για μία ανοιχτή δομή που φιλοξενεί 12 έφηβα κορίτσια. Αυτό σημαίνει ότι οι έφηβες καθημερινά πηγαίνουν στο σχολείο τους , βγαίνουν και πηγαίνουν στις όποιες εξωσχολικές δραστηριότητες. Πρόκειται δηλαδή για μία ανοιχτή στην κοινωνία δομή , μια δομή στην οποία τα παιδιά έχουν το ελεύθερο να μπαίνουν και να βγαίνουν», λέει στο enikos.gr ο κ. Συρίγος.

Νέα Σμύρνη: Ο ρόλος του “Ταχίρ” – Φοβάται να μιλήσει η 14χρονη

«Σαν Δήμος συνεργαστήκαμε πολλές φορές με την δομή διοργανώνοντας προγράμματα και δραστηριότητες στην πόλη αποκλειστικά για τα κορίτσια αυτά», υπογράμμισε στο enikos.gr ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Νέας Σμύρνης και συνέχισε λέγοντας ότι «μάλιστα κρατούσαμε λίστες με τα ονόματα των παιδιών, για να μην υπάρχει σύγχυση».

Δύο Missing Alert για δύο διαφορετικά παιδιά τον ίδιο μήνα

Μιλώντας για την Δομή με αφορμή την υπόθεση μαστροπείας με θύμα το 14χρονο κοριτσάκι ο κ. Συρίγος σχολίασε «μόνο για τον μήνα Δεκέμβριο εκδόθηκαν 2 missing alert και μάλιστα για 2 διαφορετικά παιδιά της ίδιας δομής».

Νέα Σμύρνη: Στο «μικροσκόπιο» τα κινητά και τα social media των δραστών – «Κλειδί» η κατάθεση της 14χρονης

«Μόνο και μόνο από αυτό έπρεπε να χτυπήσει «καμπανάκι», έπρεπε να καταλάβουμε ότι εκεί συμβαίνει ανησυχητικό», λέει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος.

«Μάλιστα, αν ανατρέξει κανείς στο διαδίκτυο θα παρατηρήσει ότι τουλάχιστον 10 φορές την τελευταία τριετία έχει δηλωθεί εξαφάνιση για παιδί της δομής, το οποίο δεν επέστρεψε το βράδυ».

Καταληκτικά ο κ. Συρίγος «το ζητούμενο δεν είναι η καταστολή του φαινομένου αλλά η πολιτεία και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που ελέγχει την δομή, όχι μόνο να μπορούν να προλαβαίνουν τέτοια περιστατικά αλλά να παρέχουν στα παιδιά την μέγιστη  ασφάλεια».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ