Νέα Σμύρνη: «Μήνυμα» η εμπρηστική επίθεση στο Cavaliere – Οι πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών δείχνουν τα πρώτα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικές αρχές σχετικά με την εμπρηστική επίθεση, που σημειώθηκε στο γνωστό εστιατόριο Cavaliere στη Νέα Σμύρνη, τα ξημερώματα της Παρασκευής.

«Κόλαση του Δάντη» στην Νέα Σμύρνη: ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο από την φωτιά στο εστιατόριο Cavaliere

Οι δράστες, αδιαφορώντας για τις συνέπειες της πράξης τους και εάν αυτή θα είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν ανθρώπινες ζωές, πυρπόλησαν το μαγαζί με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν οι ένοικοι των διαμερισμάτων που βρίσκονται πάνω από το εστιατόριο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του enikos.gr, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, από τις έως τώρα πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους, αλλά και γνωρίζοντας το προφίλ κάποιων ανθρώπων, φαίνεται να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ανάμεσα στους δράστες και κάποιο άτομο που έχει σχέση με το κατάστημα. Θεωρούν, ότι η εμπρηστική επίθεση ήταν ένα «μήνυμα» που ήθελαν να στείλουν οι δράστες σε συγκεκριμένο πρόσωπο.

Νέα Σμύρνη: Μία χαλαρή βραδιά με σαξόφωνο στο Cavaliere λίγες ώρες πριν από την μεγάλη φωτιά – ΒΙΝΤΕΟ

Φωτιά εστιατόριο Νέα Σμύρνη

Την ώρα της επίθεσης το κατάστημα ήταν κλειστό και εντός του χώρου βρισκόταν ένας εργαζόμενος, ο οποίος καθάριζε. Όπως κατέθεσε στους αστυνομικούς, είδε κάποιους να πλησιάζουν απειλητικά και έφυγε γιατί φοβήθηκε. Όταν απομακρύνθηκε, είδε τους δράστες να πετούν μια φωτοβολίδα στο εσωτερικό. Εκτιμάται ότι οι δράστες έριξαν και κάποιο εύφλεκτο υγρό, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να πάρει γρήγορα διαστάσεις.

Νέα Σμύρνη: Κάηκε ολοσχερώς το Cavaliere – Αναλαμβάνει την έρευνα το Τμήμα Εκβιαστών

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε μέσα στη νύχτα, ενώ οι ένοικοι της πολυκατοικίας κοιμόντουσαν αμέριμνοι. Οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν πέντε άτομα. Ένας τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ενώ μια μητέρα με το βρέφος της μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο Παίδων.

Φωτιά εστιατόριο Νέα Σμύρνη

Συνιδιοκτήτης του εστιατορίου είναι ο σύζυγος της Μάρας Δαρμουσλή, ο σεφ Βασίλης Τσατσάκης. Η ίδια μιλώντας στο enikos.gr, εξήγησε πως είναι σε σοκ καθώς μέσα σε μία στιγμή χάθηκαν οι κόποι μιας ζωής του συζύγου της, ωστόσο, υπογράμμισε ότι πρώτα απ’ όλα «σημασία έχουν οι άνθρωποι».

«Ο σύζυγός μου είχε γυρίσει στις 3 το πρωί» είπε η Μάρα Δαρμουσλή στο enikos.gr, εξηγώντας ότι το εστιατόριο τυλίχθηκε στις φλόγες σχεδόν δύο ώρες αργότερα. «Ξύπνησα νωρίς το πρωί γιατί έχω μωρό και είδα άπειρες κλήσεις στο κινητό μου» τόνισε στη συνέχεια.

Το εστιατόριο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ ζημίες προκλήθηκαν στην πρόσοψη της πολυκατοικίας καθώς και στα διαμερίσματα. Στο σημείο επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ