Νέα Φιλαδέλφεια: Στην τελική ευθεία η πειθαρχική έρευνα στην ΕΛ.ΑΣ. – Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο για απόδοση ευθυνών

Στην τελική ευθεία μπαίνει η πειθαρχική διερεύνηση στην ΕΛ.ΑΣ. για τους χειρισμούς της αστυνομίας στο ζήτημα των αιματηρών επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατά τη διάρκεια των οποίων έπεσε νεκρός από χούλιγκαν ο Μιχάλης Κατσουρής.

Οικονόμου για Νέα Φιλαδέλφεια: Θα αποδώσουμε ευθύνες πολύ σύντομα – Άμεσα η εφαρμογή των μέτρων στα γήπεδα

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, στο στόχαστρο για την απόδοση ευθυνών μπαίνουν δύο ανώτατοι αξιωματικοί, οι οποίοι την ώρα των επεισοδίων βρίσκονταν στο Κέντρο Επιχείρησης της ΓΑΔΑ, εκεί δηλαδή που χτυπάει η «καρδιά» της αστυνομίας, και έβλεπαν τα γεγονότα χωρίς να αντιδρούν, ενώ, όπως όλα δείχνουν, στο απυρόβλητο δεν πρόκειται να μείνει ούτε και ο Αττικάρχης.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο μπαίνει και αξιωματικός, ο οποίος υπηρετεί στη Διεύθυνση Αστυνομικής Συνεργασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος χρειάστηκε τέσσερις ώρες, προκειμένου να διαβάσει και να διαβιβάσει στις συνοριακές αρχές της χώρας τις πληροφορίες που έρχονταν από υπηρεσίες ξένων χωρών και μιλούσαν για κάθοδο των Κροατών χούλιγκαν στην Αθήνα.

Νέα Φιλαδέλφεια: Οι καταθέσεις των αστυνομικών για τα αιματηρά επεισόδια – Το μυστήριο κομβόι των 50 μηχανών μετά τη δολοφονία

Οι συσκέψεις – Ποιοι θα αναλάβουν την φύλαξη των γηπέδων και τους σωματικούς ελέγχους στους οπαδούς

Όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, σήμερα το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, κάλεσε την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., όπως και τους γενικούς αστυνομικούς διευθυντές ολόκληρης της Ελλάδας σε μια διευρυμένη σύσκεψη με αφορμή τα όσα ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός για την οπαδική βία και την αντιμετώπισή της.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, και παρουσία του γγ Δημόσιας Τάξης, Μάνου Λογοθέτη, μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέμα τις προτάσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τον νέο αθλητικό νόμο που δρομολογείται, βάσει των χθεσινών εξαγγελιών του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για μέτρα αντιμετώπισης της αθλητικής-οπαδικής βίας.

Νέα Φιλαδέλφεια: Πού εστιάζουν οι έρευνες για την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή – «Κάποιοι γνωρίζουν»

Στη σύσκεψη ζητήθηκε από τους αξιωματικούς της Ασφάλειας και τους γενικούς διευθυντές των νομών, όπου παίζουν ομάδες της Σούπερ Λιγκ να καταθέσουν εντός ολίγων ημερών τις προτάσεις τους για τα μέτρα που πρέπει να λάβει η αστυνομία, για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας και των χούλιγκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, το μεγαλύτερο βάρος αναμένεται να σηκώσουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ, που θα αναλάβουν την φύλαξη των γηπέδων, όπως είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας θα κάνουν σωματικούς ελέγχους στους φιλάθλους, κατά την είσοδό τους στα γήπεδα.

Τα μέτρα αναμένεται να είναι αυστηρά και θα πάρουν την μορφή νόμου. Στην αστυνομία, ωστόσο, υπάρχουν φωνές που μιλούν για έλλειψη προσωπικού, που θα μπορεί να αναλάβει την εφαρμογή των μέτρων αυτών.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ