Νέα Φιλαδέλφεια: Οι καταθέσεις των αστυνομικών για τα αιματηρά επεισόδια – Το μυστήριο κομβόι των 50 μηχανών μετά τη δολοφονία

Σε μία ομάδα – μυστήριο 50 δικυκλιστών αναφέρονται στις καταθέσεις τους οι αστυνομικοί που επιχείρησαν στα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, με θύμα τον άτυχο οπαδό της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή. Όπως λένε, τους εντόπισαν να κινούνται 20 λεπτά μετά την λήξη της φονικής επίθεσης, έξω από το γήπεδο της Ριζούπολης.

Βάσει των καταθέσεων, εξετάζεται εάν πρόκειται για Έλληνες οπαδούς που είχαν ρόλο αρχικά καθοδηγητή, και βοήθησαν τους Κροάτες χούλιγκαν στη διαφυγή τους οι οποίοι έφτασαν ανενόχλητοι έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, σκορπώντας τον απόλυτο πανικό, ενώ παράλληλα ενισχύεται το σενάριο ότι πολλοί από τους δράστες των άγριων επεισοδίων, αποχώρησαν από το σημείο και δεν έχουν συλληφθεί.

«Περί 23:50 ώρα όταν φτάσαμε στο γήπεδο της Ριζούπολης από την πλευρά των Ανθέων, είδαμε να βρίσκονται εκεί ομάδα με περίπου πενήντα δίκυκλα με δύο επιβάτες το καθένα, σχεδόν τριάντα μέτρα μακριά μας. Μόλις μας αντιλήφθηκαν και εκείνοι, ανέστρεψαν τα οχήματά τους και διέφυγαν στο σύνολό τους με κατεύθυνση προς την οδό Χαλκίδος», αναφέρει αστυνομικός στην κατάθεσή του, σύμφωνα με το MEGA.

Περίπου 15 λεπτά νωρίτερα, μία ομάδα περίπου 150 χούλιγκαν είχε τραπεί σε φυγή. «Την 23.35 εντοπίσαμε στη συμβολή των οδών Προμπονά και Αριοβαρζανού μία ομάδα ατόμων, 150 περίπου, τα οποία έφεραν σκουρόχρωμα ρούχα και κινήθηκαν προς την οδό Αριοβαρζανού. Τα ανωτέρω άτομα τα ακολούθησαν έτερες αστυνομικές δυνάμεις και μας ενημέρωσαν ότι τα άτομα αυτά συμμετείχαν στα προαναφερόμενα επεισόδια και είχαν τραπεί σε φυγή».

Πέντε λεπτά μετά, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τέσσερις από αυτούς. «Κινούμενοι επί της Ανθέων τα άτομα αυτά κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος μας και ενήργησαν επίθεση σε βάρος των ομάδων ΔΡΑΣΗ, με τα χέρια και τα πόδια τους. Εμείς περί ώρα 23.40 καταφέραμε και ακινητοποιήσαμε τέσσερις εξ αυτών».

Νέα Φιλαδέλφεια Κροάτες Χούλιγκαν

«Κινούνταν απειλητικά προς το μέρος μας»

Προηγήθηκε ένα σκηνικό που θύμιζε πεδίο μάχης, με τους χούλιγκαν να επιτίθενται σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων ακόμα και μετά τις συλλήψεις.

«Κατευθείαν ο κύριος όγκος κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος μας και για τον λόγο αυτόν η ΔΡΑΣΗ 30 έκανε χρήση δακρυγόνου με αποτέλεσμα τα άτομα να μπουν δεξιά με κατεύθυνση προς την οδό Ανθέων».

Συνολικά εκεί έγιναν 84 συλλήψεις ακροδεξιών Κροατών χούλιγκαν.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που πρώτες έφτασαν στο σημείο, επιχείρησαν να σταματήσουν τα επεισόδια αλλά δυστυχώς ήταν πια αργά για τον 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ ο οποίος κατέρρευσε από αιμορραγία.

«Το πλήθος διαλύθηκε και καταφέραμε να ακινητοποιήσουμε και να δεσμεύσουμε τρία άτομα. Με την πλήρη αποχώρηση των ατόμων, διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν δύο τραυματισμένα άτομα κοντά στο γήπεδο, τα οποία είχαν τις αισθήσεις τους και άμεσα καλέσαμε το ΕΚΑΒ».

Πού εστιάζουν οι έρευνες για την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή – «Κάποιοι γνωρίζουν»

Τα κρίσιμα κομμάτια του παζλ της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή προσπαθούν να συνθέσουν οι αστυνομικές αρχές που έχουν αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης, εστιάζοντας στα στοιχεία εκείνα που θα τους δείξουν τον δράστη, ο οποίος μαχαίρωσε θανάσιμα τον 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο πλαίσιο αυτό, δίνουν προτεραιότητα στην ανάλυση των δεδομένων από το κινητό τηλέφωνο του αδικοχαμένου Μιχάλη, εξετάζοντας την περίπτωση ο 29χρονος να είχε καταγράψει την σκηνή της επίθεσης εναντίον του και άρα τον χούλιγκαν που του κατάφερε την μοιραία μαχαιριά στο μπράτσο.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν δεδομένο ότι ο δράστης της δολοφονίας δεν ήταν μόνος του όταν μαχαίρωσε τον 29χρονο, καθώς πιθανότερο είναι να έτρεχε μαζί και με άλλα άτομα, καταδιώκοντας τον Μιχάλη. «Κάποιοι ξέρουν τον δολοφόνο» αναφέρουν χαρακτηριστικά, καθώς εκτιμούν ότι υπάρχει μία ομάδα 4-5 ατόμων που είδε ποιος ήταν ο χούλιγκαν που μαχαίρωσε τον οπαδό της ΑΕΚ. Με δεδομένο ότι μπορεί κάποιοι εξ’ αυτών να βρίσκονται ήδη στη φυλακή, επιχειρούν να ασκήσουν πιέσεις στους χούλιγκαν που κρατούνται, ώστε να αποκαλύψουν το όνομα του δράστη. Παρά το γεγονός ότι οι προφυλακισμένοι έχουν κρατήσει μία σκληρή στάση έως τώρα, δεν θεωρούν απίθανο κάποιος απ’ αυτούς να «σπάσει».

Πάντως, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι σε ό,τι αφορά στην ταυτοποίηση του δράστη μέσω DNA. Και αυτό γιατί τις πρώτες στιγμές του τραυματισμού του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, οι άνθρωποι που προσέτρεξαν να τον βοηθήσουν έριξαν νερό για να ξεπλύνουν το τραύμα του και του αφαίρεσαν την μπλούζα και το κράνος. Με αυτό το δεδομένο, εκτιμούν ότι δύσκολα μπορούν να βρουν γενετικό υλικό που θα τους οδηγήσει στον δράστη της δολοφονίας, όπως αναφέρουν πληροφορίες του enikos.gr.

Ένα από τα σενάρια, πάντως, που εξετάζονται είναι το μαχαίρωμα στον 29χρονο να έχει γίνει σε κάποιο «τυφλό» σημείο, όπου δεν υπάρχουν κάμερες.

Μητσοτάκης: Οι Λέσχες των οργανωμένων οπαδών θα κλείσουν – Κάθε ομάδα θα έχει μόνο έναν σύνδεσμο

Το κλείσιμο των Λεσχών των οργανωμένων οπαδών ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη διευρυμένη σύσκεψη για την οπαδική βία στο Μέγαρο Μαξίμου, που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη (16/08).

«Η χώρα μας φιλοξενεί τον ευρωπαϊκό τελικό του Super Cup. Κανονικά ένα τέτοιο γεγονός θα έπρεπε να σηματοδοτεί μόνο την ειρηνική συνάντηση φιλάθλων από διαφορετικές ομάδες και χώρες. Όμως, δυστυχώς, πραγματοποιείται στη σκιά ενός πένθους επειδή έτσι το θέλησαν κάποιες εγκληματικές συμμορίες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις κοινές δηλώσεις μετά τη τη συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσεφέριν και τη διευρυμένη σύσκεψη που ακολούθησε με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών και των Προέδρων των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και εκπροσώπου του ΠΑΟΚ, για τη βία στα γήπεδα.

«Δυστυχώς συχνά και η στάση των συλλόγων, των συνδέσμων, ακόμη και του Τύπου, δεν προωθεί μία κουλτούρα συνύπαρξης. Απαιτείται η κινητοποίηση όλων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Οι ένοχοι θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, έχει κανόνες. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Δεν δέχεται υποδείξεις από άστοχη φωνή εκτός συνόρων, ακόμα και αν αυτή είναι επίσημη (…). Σε εθνικό επίπεδο όπως ορίζει ο νόμος, οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών θα κλείσουν. Κάθε ομάδα θα έχει έναν μόνο σύνδεσμο. Η αστυνομία θα έχει ουσιαστικό έλεγχο για να ελέγχει την είσοδο των οργανωμένων οπαδών» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ