Νέα Ερυθραία: «Μοναδικό ενδιαφέρον του 26χρονου η πορεία της υγείας του Γιάννη Μάρκου» – Τι είπε ο δικηγόρος του

Μοναδικό ενδιαφέρον του 26χρονου στην παρούσα φάση είναι «η καλή πορεία της κατάστασης της υγείας του» Γιάννη Μάρκου, όπως είπε ο δικηγόρος του δράστη στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1. Η άγρια επίθεση σε βάρος του επιχειρηματία για ασήμαντη αφορμή στη Νέα Ερυθραία, έχει προκαλέσει σοκ.

Σημειώνεται ότι σήμερα ο 26χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα προκειμένου να εκτελεστεί το εις βάρος του ένταλμα. Ο ίδιος ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου.

Σχετικά με την απόφαση του δράστη να παραδοθεί στις αρχές, ο δικηγόρος Ανδρέας Σπυρόπουλος τόνισε ότι «ήταν ειλημμένη απόφασή του να παραδοθεί από όταν επικοινώνησε μαζί μου χθες το βράδυ. Ήταν ακόμα βέβαια σοκαρισμένος και σε συναισθηματική αναταραχή, εν τούτοις, είχε πάρει την απόφαση ότι ήθελε να παραδοθεί στις αρχές. Γνωρίζαμε ότι είχε εκδοθεί ένταλμα συλλήψεως από τον αρμόδιο ανακριτή. Υπήρχε η σκέψη μήπως εμφανιστεί τη Δευτέρα το πρωί στον ανακριτή, εντούτοις, ο ίδιος επέμενε σθεναρά ότι ήθελε να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση των αρχών όσο το δυνατόν συντομότερα».

Εκδήλωσε στη συνέχεια το ενδιαφέρον του 26χρονου για την πορεία της υγείας του επιχειρηματία. «Σε ανθρώπινο επίπεδο και πέραν του νομικού, αυτό που προέχει είναι η ταχεία ανάρρωση του παθόντος. Σίγουρα συνδράμει, σίγουρα θέλει να βοηθήσει ενεργά τις ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές. Το μόνο το οποίο είπε από τη στιγμή που παραδόθηκε είναι αν είναι καλά ο παθών εάν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο. Το μοναδικό ενδιαφέρον του αυτή τη στιγμή είναι η καλή πορεία της κατάστασης της υγείας του παθόντος», είπε ο δικηγόρος του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, ο επιχειρηματίας, έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Μέχρι στιγμής έχει υποβληθεί σε τέσσερις επεμβάσεις, καθώς δέχτηκε 17 μαχαιριές στα πλευρά και το πόδι. Ο επιχειρηματίας, προσπάθησε να προστατεύσει τα ζωτικά του όργανα με τα χέρια του και αυτό βοήθησε στο να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ο δικηγόρος του επιχειρηματία Γιάννης Μαρακάκης περιέγραψε τα όσα συνέβησαν έξω από την καντίνα στην Βαρυμπόμπη.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ