Ναυάγιο στην Πύλο: Συγκίνηση στο τρισάγιο για τα θύματα της τραγωδίας στο λιμάνι της Καλαμάτας

Τρισάγιο τελέστηκε νωρίτερα στο λιμάνι της Καλαμάτας στη μνήμη των θυμάτων του πολύνεκρου ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου.

Ναυάγιο στην Πύλο: Νέες μαρτυρίες για το «ταξίδι κόλαση» – Τα βασανιστήρια από τους διακινητές

Τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας, κ.κ. Χρυσόστομο, μέσα σε κλίμα συγκίνησης. Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες στον θαλάσσιο χώρο από το Λιμενικό για πέμπτο 24ωρο αν και πλέον οι ελπίδες για επιζώντες έχουν «σβήσει».

Στο λιμάνι και το νοσοκομείο της Καλαμάτας καταφτάνουν συγγενείς αγνοουμένων προκειμένου να ρωτήσουν για την τύχη των δικών τους ανθρώπων. Εκεί εκτυλίσσονται δραματικές στιγμές καθώς οι αρμόδιοι διαβάζουν τη λίστα με τα ονόματα των ζωντανών, όταν οι συγγενείς διαπιστώνουν ότι οι δικοί τους δεν βρίσκονται μεταξύ αυτών. Με φωτογραφίες στα χέρια τούς αναζητούν και ζητούν βοήθεια.

Ναυάγιο στην Πύλο: Συγκλονίζει η ψυχολόγος των διασωθέντων – «Σοκ και σύγχυση, τους άφηναν χωρίς νερό»

Νωρίτερα στο δικαστήριο της πόλης έφτασαν για συμπληρωματική κατάθεση ακόμη τέσσερις διασωθέντες στο πλαίσιο διερεύνησης των αιτιών της τραγωδίας ενώ τη Δευτέρα στις 11:00 ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν οι εννέα Αιγύπτιοι που έχουν συλληφθεί για τη διακίνηση των μεταναστών.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Προβλέψιμη η τραγωδία στην Πύλο – Δεν θα τους αφήσω σε ησυχία

Σύμφωνα με την ΕΡΤ1, οι 4 διασωθέντες που καταθέτουν σήμερα όσο και οι πέντε που κατέθεσαν χθες δεν σχετίζονται με διακίνηση παράνομων μεταναστών.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ1:

Θρήνος στην Αίγυπτο

«H Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου θρηνεί και εκφράζει τη θλίψη της για τις ζωές που χάθηκαν. Παρακολουθεί καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, από κοινού με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, τις επιχειρήσεις διάσωσης και την ανεύρεση των σορών των θυμάτων, ώστε να επιβεβαιώσει την ταυτότητα και τον αριθμού των Αιγύπτιων θυμάτων.

Η Αίγυπτος επαναδιατυπώνει με τον πιο έντονο τρόπο την καταδίκη της συνεχιζόμενης εκμετάλλευσης της ανάγκης όσων αναζητούν καλύτερες ευκαιρίες ζωής και εργασίας, οι οποίοι, απέλπιδες, εκθέτουν τη ζωή τους σε θανάσιμο κίνδυνο, από οργανωμένες συμμορίες εγκλημάτων παράνομης μετανάστευσης» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ