Ναυάγιο στην Πύλο: Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς μετανάστες – Τι δείχνουν οι φωτογραφίες στα κινητά των διασωθέντων

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο αλιευτικού σκάφους 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου σε διεθνή ύδατα. Όπως έγινε γνωστό τα θύματα της ναυτικής τραγωδίας ανέρχονται σε 78, ενώ έως τώρα έχουν περισυλλεγεί 104 άτομα.

Nαυάγιο στην Πύλο: 59 οι νεκροί – Σοκάρει η μαρτυρία μετανάστη – «Υπάρχουν άνθρωποι στο αμπάρι του αλιευτικού»

Στο σημείο των ερευνών επιχειρούν δύο περιπολικά σκάφη ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού επτά παραπλέοντα πλοία ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.  Όλοι οι επιβαίνοντες αναμένεται να μεταφερθούν στο λιμάνι της Καλαμάτας όπου έχει οργανωθεί υποδοχή σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ναυάγιο στην Πύλο: Ενεργοποιήθηκε ειδική ομάδα της Πολιτικής Προστασίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, έχει ενεργοποιηθεί το Σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών, με συμμετοχή της ίδια ομάδας της Πολιτικής Προστασίας που είχε κινητοποιηθεί και όταν έγινε το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Σε αυτή την ομάδα συμμετέχει και η ΕΛ.ΑΣ., και μάλιστα άνδρες από τη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών θα μεταβούν στο σημείο για να βοηθήσουν στις ταυτοποιήσεις των μεταναστών.

Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Έχω στο μυαλό μου να κάνω ξανά πρωινό – Εκεί θα είναι το φινάλε»

Πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία αναφέρουν πως από τις φωτογραφίες που έχουν βρεθεί στα κινητά των διασωθέντων μεταναστών, υπολογίζεται πως στο αλιευτικό σκάφος επέβαιναν περίπου 500 μετανάστες. Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, το σημείο όπου σημειώθηκε το ναυάγιο, είναι το πιο βαθύ της Μεσογείου.

 

Επικοινωνία Σαρμά – Μητσοτάκη για το ναυάγιο στην Πύλο – Αναβάλλεται η ομιλία του στην Πάτρα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ