Μυστικά για την μακροζωία

Μυστικά για την μακροζωία

Επιστημονικές μελέτες έχουν αποκαλύψει τα μυστικά ώστε να εξασφαλίσετε μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή. Τόσο η θετική σκέψη, όσο η καλή σεξουαλική ζωή και η κατανάλωση σοκολάτας αποτελούν  σημαντικούς παράγοντες για μια καλή ζωή. Σύμφωνα με ένα κομμάτι της έρευνας, το πόσα χρόνια θα  ζήσουμε εξαρτάται  από τις επιλογές που υιοθετεί ο καθένας μας όπως η τακτική άσκηση, η διακοπή του καπνίσματος, αποφυγή κατάχρησης αλκοόλ και η κατανάλωση 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα. Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να προσθέσουν 14 χρόνια στη ζωή σας. Η έρευνα έχει δείξει επίσης ότι το σωστό βάρος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία. Ενώ ο γάμος μπορεί να προσθέσει μέχρι και 10 χρόνια στη ζωή ενός άντρα έχει αποδειχθεί  ότι το άγχος της συμβίωσης με ένα άντρα έχει αποδειχθεί ότι αφαιρεί χρόνια από τη ζωή μιας γυναίκας.

Σας παρουσιάζουμε μια λίστα με 10 βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να παρατείνετε την διάρκεια της ζωή σας :

Να έχετε μια καλή σεξουαλική ζωή

Υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι πολλοί το σεξ είναι καλό για σας. Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ απέδειξε ότι οι άνδρες που έχουν συχνή οργασμούς ζουν περισσότερο, ενώ το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια μελέτη υπολογίσιμη μια μεγάλη σεξουαλική ζωή θα μπορούσε να προσθέσει έως και δύο χρόνια στη ζωή σας. Οι άνδρες που κάνουν σεξ λιγότερο από μια φορά το μήνα είχαν διπλάσιο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από εκείνους που είχαν σεξουαλική επαφή δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα.

Υγιεινή διατροφή

Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία της υγιεινής διατροφής, αλλά οι ειδικοί στο πανεπιστήμιο Erasmus έχουν καταλήξει σε ένα πρόγραμμα διατροφής που λένε ότι θα μπορούσε να μειώσει τις καρδιακές παθήσεις μέχρι και 76 5%. Βασικά συστατικά περιλαμβάνουν σοκολάτα υγείας, αμύγδαλα,  φρούτα,  λαχανικά,  σκόρδο και κρασί. Συμβουλεύει επίσης για την κατανάλωση ψαριού τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Να ασκείστε συχνά

Η μέτρια άσκηση είναι καλή για την καρδιά και μπορεί να παρατείνει τη ζωή ενός ανθρώπου έως 3,7 έτη. Καθώς η μέτρια άσκηση βοηθά τους ανθρώπους ώστε να μην παίρνουν βάρος μπορεί να θεωρηθεί μία από τις καλύτερες συνήθειες τις οποίες πρέπει να υιοθετήσετε.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ