Μυλοπόταμος: Παρέμβαση Ντογιάκου για την επίθεση στους τουρίστες

Παραγγελία στην ανακρίτρια Ρεθύμνου για κατά απόλυτη προτεραιότητα ανάκριση στην υπόθεση που αφορά την επίθεση σε βάρος τουριστών στον Μυλοπόταμο της Κρήτης, έστειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος.

Όπως αναφέρει το dikastiko.gr εντολή του εισαγγελέα εδράζεται στο άρθρο 32 (εδάφιο Γ) του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που ορίζει ότι “….ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος μπορεί επίσης σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης να διατάσσει τη διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ` απόλυτη προτεραιότητα”.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην παραγγελία αναφέρεται πως αφού η Εισαγγελία έλαβε γνώση όσων φέρονται να τελέστηκαν στον Μυλοπόταμο Κρήτης για την καταγγελλόμενη βίαιη επίθεση κατά των Γερμανών τουριστών ζητείται η κατά προτεραιότητα ανάκριση για την υπόθεση η οποία “παρουσιάζει εξαιρετική σοβαρότητα αφενός εξαιτίας του χρόνου που φέρεται να τελέστηκε, δηλαδή εν μέσω τουριστικής περιόδου και αφετέρου για τον τόπο, την Κρήτη, που είναι νησί πόλος έλξης για τους τουρίστες από όλες τις χώρες του κόσμου”. Ο εισαγγελέας, σύμφωνα πληροφορίες, επισημαίνει τον κίνδυνο δυσμενών αναφορών που μπορεί να βλάψουν την φιλόξενη εικόνα της χώρας.

Ενδελεχής έρευνα για την επίθεση στον Μυλοπόταμο

Η παρέμβαση Ντογιάκου έρχεται τη στιγμή που παρατηρήθηκε ήδη μια καθυστέρηση στην διαδικασία του Αυτοφώρου και στην διαδικασία σύλληψης των δυο κατηγορουμένων. Στην παραγγελία δε σημειώνεται πως η έρευνα πρέπει να φτάσει σε βάθος και να γίνει με πληρότητα, να είναι εξονυχιστική και να διακριβώσει όλα τα πραγματικά περιστατικά.

Η εντολή είναι για κατ΄ απόλυτη προτεραιότητα ανάκριση για τα αδικήματα:

  • Απόπειρα επικίνδυνης βαριάς σκοπούμενης βλάβης κατά συρροή με ρατσιστικά κίνητρα (κακούργημα)
  • Επικίνδυνη οδήγηση από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπος
  • Επικίνδυνη σωματική βλάβη με ρατσιστικά κίνητρα
  • Παράνομη οπλοφορία
  • Απειλή και
  • Απλή σωματική βλάβη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ