Μύκονος: ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο από τη συμμορία που ρήμαζε βίλες – Τα «έξυπνα» ακουστικά που πρόδωσαν τους δράστες

Ο φόβος και τρόμος είχαν γίνει στη Μύκονο τα μέλη συμμορίας που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. Οι «ποντικοί» έβρισκαν τον τρόπο και μπούκαραν σε πολυτελείς βίλες αρπάζοντας ό,τι πολύτιμο έβρισκαν, ωστόσο έπεσαν στα χέρια της ασφάλειας Μυκόνου. Μάλιστα η δράση τους έχει καταγραφεί σε βίντεο.

Οι δράστες από την Αλβανία εισέβαλαν στις βίλες κυρίως βραδινές ώρες, όταν απουσίαζαν οι ενοικιαστές. Παραβίαζαν παράθυρα ή ή μπαλκονόπορτες και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ρολόγια, γυαλιά ηλίου, τσάντες, ρούχα και παπούτσια.

Το λάθος που “έκαψε” τους δράστες

Οι δράστες, όμως, έκαναν ένα λάθος στο τελευταίο τους “χτύπημα” στην περιοχή Καλαφάτης. Ένα λάθος που τους στοίχισε. Ανάμεσα στα αντικείμενα που άρπαξαν από τη βίλα ήταν και «έξυπνα» ακουστικά. Ο τουρίστας από τον οποίο τα έκλεψαν, τα είχε συνδέσει με ειδική εφαρμογή στο κινητό του και έβλεπε από τις συντεταγμένες, σε ποιο σημείο ήταν. Ενημέρωσε  λοιπόν την ΕΛ.ΑΣ. και οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τέσσερις διαρρήκτες σε έναν χώρο κοντά στο αεροδρόμιο της Μυκόνου.

Στο σημείο βρήκαν πολλά από τα κλοπιμαία, ενώ κλήθηκε και ο κάτοχος των ακουστικών ο οποίος αναγνώρισε αντικείμενα που του είχαν κλέψει οι Αλβανοί διαρρήκτες. Οι τέσσερις κακοποιοί συνελήφθησαν και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους σε άλλες τέσσερις διαρρήξεις σε βίλες της Μυκόνου.

Και οι τέσσερις είναι γνώριμοι των αρχών. Μάλιστα ένας εξ αυτών είχε αποδράσει τον Ιούνιο του 2018 από το Α.Τ. Αργυρούπολης μαζί άλλους κρατούμενους.

Δείτε το βίντεο που εξασφάλισε το OPEN, στο οποίοι οι κακοποιοί φαίνονται να έχουν μπει σε μία βίλα από το παράθυρο, το οποίο έχουν σπάσει με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα κατσαβίδι.

Στην τελευταία τους κλοπή σε βίλα στη περιοχή Καλαφάτης, εκτός των χρημάτων και των χρυσαφικών αφαίρεσαν και ένα ζευγάρι ασύρματα ακουστικά, που τους οδήγησαν στην αγκαλιά της αστυνομίας. Ο Αμερικανός κάτοχος των ακουστικών τα είχε συνδεδεμένα με ειδική εφαρμογή στο κινητό του, και έβλεπε από τις συντεταγμένες, ανά πάσα στιγμή, που βρίσκονταν. Αφού εντόπισε τις συντεταγμένες κοντά στο αεροδρόμιο του νησιού, ενημέρωσε την αστυνομία. Κλιμάκιο πήγε σε ένα χαμόσπιτο, νοτιοδυτικά του αερολιμένα, όπου εκεί εντόπισε τους τέσσερις κλέφτες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ