Κολύμβηση: Εβδομος ο Γκολομέεβ στα 50μ. ελεύθερο

Με την έβδομη θέση, όπως το 2015 στο Καζάν και το 2017 στη Βουδαπέστη, ολοκλήρωσε ο Κριστιάν Γκολομέεβ την πέμπτη διαδοχική συμμετοχή του σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στα 50μ. ελεύθερο. Ο 30χρονος αθλητής του Ακη Οικονόμου βελτίωσε ακόμη περισσότερο την καλύτερη φετινή του επίδοση με 21.82 (21.85 είχε κάνει στον χθεσινό ημιτελικό), αλλά δεν μπόρεσε να μπει στη διεκδίκηση των μεταλλίων. Σε κάθε περίπτωση, η παρουσία του για πέμπτη σερί διοργάνωση στον τελικό συνιστά πρωτοφανή επιτυχία για Ελληνα κολυμβητή.

«Είμαι ευχαριστημένος, έκανα μια καλή προσπάθεια. Δεν ήμουν απόλυτα προετοιμασμένος για αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ήταν μια χρονιά που είχα στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ας μου βγει στο Παρίσι και δεν πειράζει που δεν πήγα και τόσο καλά εδώ. Πιστεύω με τον προπονητή μου Άκη Οικονόμου και τον γυμναστή μου Αλέξανδρο Προβολισιάνο θα συνεχίσουμε δυνατά ώστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες να διεκδικήσω ένα μετάλλιο», δήλωσε ο 30χρονος κολυμβητής στην κάμερα της ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στην κούρσα του, ο Γκολομέεβ είπε ότι «ήμουν λίγο μουδιασμένος στα τελευταία μέτρα, η αντίδραση ήταν καλή, μου λείπει αυτή η εύκολη ταχύτητα, θα το δουλέψουμε, θα εστιάσουμε στις λεπτομέρειες. Φεύγω από το Παγκόσμιο πολύ ευχαριστημένος, με την όγδοη παρουσία μου σε αυτό το μεγάλο ραντεβού, την πέμπτη συμμετοχή σε τελικό στα τελευταία πέντε Παγκόσμια, όπου έχω κατακτήσει και ένα μετάλλιο».

Και κατέληξε: «Στα 31 μου χρόνια, το 2024 στο Παρίσι, θέλω το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτός είναι ο στόχος, αυτό το μετάλλιο μου λείπει, το θέλω πάρα πολύ, και ελπίζω στο Παρίσι να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα».

Οπως αναμενόταν, ο Κάμερον ΜακΙβόι κυριάρχησε στον τελικό και επικράτησε με 21.06, που αποτελεί ρεκόρ Ωκεανίας, και έγινε ο πρώτος Αυστραλός που κατακτά τον τίτλο στα 50μ. Η χώρα του μέχρι σήμερα είχε μόνο ένα χάλκινο μετάλλιο, κι αυτό πριν από 25 χρόνια. Ο νεαρός Αμερικανός Τζακ Αλεξι πήρε τη δεύτερη θέση με 21.57, ένα εκατοστό του δευτερολέπτου μπροστά από τον περσινό νικητή, τον Βρετανό Μπεν Πράουντ, που αρκέστηκε στην τρίτη θέση (21.58), όπως και το 2017 στη Βουδαπέστη.

Τα αποτελέσματα του τελικού στα 50μ. ελεύθερο ανδρών:

1. Κάμερον ΜακΙβόι (Αυστραλία) 21.06 (Ρεκόρ Ωκεανίας)

2. Τζακ Αλεξι (ΗΠΑ) 21.57

3. Μπεν Πράουντ (Μ. Βρετανία) 21.58

4. Αϊζακ Κούπερ (Αυστραλία) 21.70

5. Ράιαν Χελντ (ΗΠΑ) 21.72

6. Τζόρνταν Κρουκς (Νησιά Κέιμαν) 21.73

7. Κριστιάν Γκολομέεβ (ΕΛΛΑΔΑ) 21.82

8. Λεονάρντο Ντεπλάνο (Ιταλία) 21.92

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ