Μόσιαλος στον Realfm 97,8: Οι άνω των 60 να εμβολιαστούν είτε με πρόστιμο είτε χωρίς

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας LSE, Ηλίας Μόσιαλος, μίλησε στον Realfm 97,8 και στον Νίκο Χατζηνικολάου για την πορεία της πανδημίας και τα νέα μέτρα.

“Εύχομαι οι άνω των 60 να πάνε να εμβολιαστούν είτε με πρόστιμο είτε χωρίς πάνω από όλα για το δικό τους καλό. Διαφορετικά αν δεν εμβολιαστούν κινδυνεύει η ζωή τους και παράλληλα κινδυνεύει η ζωή των δικών τους ανθρώπων, αν κολλήσουν και μεταδώσουν τη νόσο στο οικογενειακό τους περιβάλλον ή στο φιλικό περιβάλλον” είπε χαρακτηριστικά.

“Τα εμβόλια καλύπτουν την “Δέλτα” ικανοποιητικά. Αναμένουμε τα αποτελέσματα για την Όμικρον, χθες έγιναν οι ανακοινώσεις από επιστημονικά εργαστήρια στο Ισραήλ ότι σε λίγες ημέρες θα ξέρουμε για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Θα συνδυάσουμε τα πειραματικά δεδομένα με τα κλινικά δεδομένα” πρόσθεσε.

“Ήταν αναμενόμενο να φτάσει η Όμικρον στην Ελλάδα. Ας ελπίσουμε ο συμπατριώτης μας που κόλλησε αυτό το στέλεχος του ιού να πάει καλά” υπογράμμισε.

“Στη Μεγάλη Βρετανία η τρίτη δόση θα γίνεται στους τρεις μήνες πλέον. Έχουν δοθεί ήδη κατευθύνσεις” ανέφερε ο κ. Μόσιαλος.

“Αν μπορέσουμε να περιορίσουμε τη διασπορά της παραλλαγής, θα αρχίσουμε να βλέπουμε τον μεγαλύτερο έλεγχο της πανδημίας εντός του 2022. Τα ποσοστά εμβολιασμού στην Αφρική είναι απογοητευτικά” συμπλήρωσε.

“Είχαμε ένα καλό νέο σήμερα, ανακοινώθηκε από την εταιρεία Glaxo ότι βρήκαν ένα νέο μονοκλωνικό αντίσωμα, το οποίο μειώνει τις εισαγωγές στα νοσοκομεία κατά 79%. Σε προκλινικές μελέτες υποστηρίζει ότι ίσως αντιμετωπίζει και τη νέα παραλλαγή Όμικρον. Αυτό μένει να επιβεβαιωθεί. Το ερώτημα είναι αν θα έχουμε ποσότητες και πότε θα τις έχουμε” σχολίασε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ