Μονεμβασιά: Σοκάρουν οι νέες μαρτυρίες – Για παράβαση καθήκοντος από τους αστυνομικούς κάνει λόγο ο Κούγιας

Ενώπιον της ανακρίτριας Σπάρτης οδηγήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο 52χρονος που το βράδυ του περασμένου Σαββάτου σκόρπισε τον θάνατο στη Μονεμβασιά, χτυπώντας με το αυτοκίνητό του δύο 77χρονους. Οι περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων και του αστυνομικού, που έφτασε πρώτος στο σημείο, συγκλονίζουν.

Ο πρώτος άνθρωπος που έφτασε στο σημείο της σύγκρουσης δήλωσε πως αντιλήφθηκε ότι κάτω από τους τροχούς του αυτοκινήτου ήταν εγκλωβισμένοι οι δύο άνδρες και προσπαθούσε να πείσει τον οδηγό να σταματήσει να προσπαθεί να φύγει. «Οι ρόδες του αυτοκινήτου δεν είχαν πρόσφυση με το οδόστρωμα λόγω του εγκλωβισμού των δύο ατόμων, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να είναι ακινητοποιημένο. Ο Σαρμπάνης με έπιασε με τα χέρια από το πόδι και κατάφερε να απεγκλωβιστεί. Έτσι το αυτοκίνητο βρήκε πρόσφυση στο οδόστρωμα και έφυγε από το σημείο με μεγάλη ταχύτητα» ανέφερε.

Ο 52χρονος δράστης επέστρεψε λίγα λεπτά αργότερα και παρέσυρε πάλι το ένα από τα δύο θύματα.

«Μετά από περίπου πέντε λεπτά και ενώ φωτογράφιζα τον χώρο αντιλήφθηκα πως από την πλευρά που είχα τοποθετήσει τους κώνους ερχόταν ένα λευκό αυτοκίνητο με κατεύθυνση από Τάραψα προς Μονεμβασιά με αυξημένη ταχύτητα. Παρέσυρε τους κώνους και κατευθύνθηκε προς τον τραυματία που ήταν στη μέση του δρόμου» περιγράφει ο αστυνομικός που έφτασε πρώτος στο σημείο.

Κατά την καταδίωξή του, ο 52χρονος δράστης έπεσε πάνω στο περιπολικό που είχαν τοποθετήσει οι αστυνομικοί για να του ανακόψουν την πορεία.

«Στο σημείο κατέφθασαν και άλλες αστυνομικές δυνάμεις και έδιναν εντολές στον οδηγό να βγει από το αυτοκίνητο χωρίς να υπακούει. Μετά από δέκα λεπτά συνεχών εντολών να βγει, οι αστυνομικοί άνοιξαν την πόρτα του συνοδηγού και τον ακινητοποίησαν φορώντας του χειροπέδες. Τον ρώτησα γιατί το έκανε και μου απάντησε: “Πες μου ότι είναι ένα κακό όνειρο”» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Μονεμβασιά: Η συνάντηση στην ταβέρνα και η περίεργη συμπεριφορά

Ένας φίλος τους 52χρονου κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι πριν από το τραγικό περιστατικό, τον συνάντησε σε μία ταβέρνα. Ο δράστης παρέμεινε εκεί για αρκετά λεπτά όρθιος και νευρικός, κοιτώντας το πάτωμα, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να του ζητήσει να φύγει.

«Από αυτό το σκηνικό και από την εν γένει συμπεριφορά του μου δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι δεν ήταν καλά, ότι δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Ρώτησα τον ιδιοκτήτη τι συμβαίνει και μου απάντησε: “Δεν είδες τι περίεργη συμπεριφορά είχε. Μάλλον έχει πρόβλημα ο άνθρωπος και τον έβγαλα ευγενικά από το μαγαζί”» ανέφερε φίλος του 52χρονου.

Κούγιας: Κάνει λόγο για παράβαση καθήκοντος από τους αστυνομικούς

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 52χρονου, Αλέξη Κούγια, την Κυριακή το βράδυ οι αστυνομικοί δεν μετέφεραν στο νοσοκομείο της Σπάρτης τον 52χρονο, αλλά τον πήγαν σε Κέντρο Υγείας του Γυθείου. Εκεί εξετάστηκε από τον αγροτικό ιατρό, ο οποίος παραπέμπει τον 52χρονο για ψυχιατρική εκτίμηση στο γενικό νοσοκομείο Αρκαδίας.

Ο Αλέξης Κούγιας κάνει λόγο για παράβαση καθήκοντος από τους αστυνομικούς, καθώς κανένας δεν ενημέρωσε για αυτά τα νέα στοιχεία που παρουσίασε στον εισαγγελέα. «Ο αγροτικός γιατρός λέει στους αστυνομικούς να τον πάνε αμέσως στο γενικό ψυχιατρικό νοσοκομείο Αρκαδίας, όπου έχει συνεννοηθεί με τον εφημερεύοντα ψυχίατρο κ. Ζαπάντη, και εκείνοι παραβαίνοντας το καθήκον τους και ουσιαστικά διαπράττοντας το κακούργημα της καταχρήσεως εξουσίας, αντί να το πάνε στο ψυχιατρείο, του παίρνουν απολογία”» δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ