Μητροπολίτης Γαβριήλ: Ο ρόλος μας είναι να κρατάμε τους ανθρώπους ενωμένους

Στο ρόλο της εκκλησίας στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή.

«Ο ρόλος μας είναι να κρατάμε τους ανθρώπους ενωμένους, την κοινωνία μας συνεκτική» τόνισε ο Μητροπολίτης Γαβριήλ.

Αναφερόμενος στη σίτιση των προσφύγων που έχει αναλάβει η εκκλησία τόνισε ότι «Πιστεύουμε ότι στο πρόσωπό του άλλου είναι ο Χριστός  ο ίδιος.  Δεν μας ενδιαφέρει τι γλώσσα μιλάει, ποια θρησκεία έχει. Βλέπουμε πόνο, αγωνία ανασφάλεια, πώς μπορούμε να μην βοηθήσουμε;»

Ο Μητρόπολίτης Γαβριήλ επεσήμανε ότι «είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος των θρησκειών για να μπορεί να διατηρηθεί  αυτό που λέμε ειρηνική συνύπαρξη. Δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι άθεος ή θρησκευόμενος. Σημασία έχει να αναγνωρίζεις και να σέβεσαι τη διαφορετικότητα του άλλου.»

«Οι Έλληνες συνυπήρχαμε αρμονικά και πορευόμασταν  με πολλούς διαφορετικούς θρησκευτικούς πολιτισμούς. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να καταλάβει η Ευρώπη και να αντιληφθεί ότι πρέπει να δώσει φωνή  σε εκκλησίες και ανθρώπους που εκπροσωπούν θρησκευτικές κοινότητες» υπογράμμισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μέρος πρώτο:

Μέρος δεύτερο:

Διαβάστε επίσης:

Δήμος της Κρήτης λέει προκαταβολικά «όχι» στους πρόσφυγες

Στον Πειραιά έφτασαν 488 πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη -Στο λιμάνι παραμένουν 1.760

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.