Μητροπολίτης Δωδώνης: “Ψεκασμένοι” οι ανεμβολίαστοι ιερείς

“Ψεκασμένους” χαρακτήρισε τους ιερείς του που δεν εμβολιάζονται ο Μητροπολίτης Δωδώνης κκ. Χρυσόστομος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ενώ τόνισε πως δεν τίθενται σε αργία αλλά τους δόθηκε διορία για να εμβολιαστούν.

“Τους είπαμε ότι εντός δέκα ημερών θα πρέπει να εμβολιαστούν, αλλιώς θα λάβουμε μέτρα, όπως είναι η αργία και η μετάθεσή τους σε άλλη ενορία… Η διορία αυτή λήγει την Τετάρτη. Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιδρούν αυτοί, μαζί με κάποιους άλλους που ακολουθούν τις οδηγίες τους. Μάλιστα, δύο φορές έχουν έρθει στο σπίτι μου και έκαναν διαμαρτυρία. Φώναζαν. Δεν βγήκα να τους μιλήσω. Η αδελφή μου, που είναι κατάκοιτη, μού λέει, “άκουσες;”. Και λέω “άκουσα, αν δεν φωνάξουν για εμένα που τους βάζω σε τάξη, για ποιον θα φωνάξουν!” είπε ο κκ. Χρυσόστομος.

Στη συνέχεις τόνισε: “Υπάρχει μία τραγική κατάσταση από πλευράς συμπεριφοράς ανθρώπων, που είναι ψεκασμένοι. Θα δείτε το ίδιο θα κάνουν και για την απογραφή… Δεν υπάρχουν παπάδες ψεκασμένοι; Όταν σου λένε ότι με το εμβόλιο θα μπει ο σατανάς μέσα τους; Τα ίδια λέγανε με την ταυτότητα, το ίδιο λένε για κάθε περίπτωση. Εξαρτάται αν τους αρέσει ή δεν τους αρέσει κάτι. Εδώ βλέπουν και πεθαίνουν οικογένειες ολόκληρες, ο παπάς προχθές πέθανε ο πεθερός, άλλος παπάς όλη του η οικογένεια”

Ερωτηθείς γιατί μερίδα των ιερέων συμπεριφέρεται με τον τρόπο αυτό, απάντησε: “Νομίζω ότι θέλουν να τους γνωρίσει ο κόσμος γιατί δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους, να ακουστεί ότι κάτι κάνουν” είπε και πρότεινε υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό όχι μόνο των ιερέων αλλά όλων των δημοσίων υπαλλήλων: “Μία είναι η λύση, να κληθούν όσοι μισθοδοτούνται από το ελληνικό Δημόσιο ή από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, υποχρεωτικά να εμβολιαστούν, δεν θα λέει ο παπάς, ο αστυφύλακας, ο αγροφύλακας, αλλά θα λέει όποιος μισθοδοτείται θα πρέπει να κάνει εμβόλιο”.

Πρόβλημα που θα δημιουργηθεί τώρα είναι πώς θα μπει στην εκκλησία… Ποιος θα το ελέγξει αυτό;.. Δεν μπορεί να είναι ένας χωροφύλακας έξω από κάθε εκκλησία” αναρωτήθηκε σχετικά με τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από Δευτέρα και τόνισε πως “είμαστε κοντά στην κυβέρνηση, όχι επειδή είναι η α, β η γ κυβέρνηση, αλλά γιατί συμφέρει το ελληνικό κράτος, συμφέρει στους ανθρώπους. Να μην πεθαίνουν άνθρωποι. Και στη Ζάκυνθο πεθαίνουν καθημερινά άνθρωποι. Είναι αδιανόητο να βλέπεις τον άλλον να πεθαίνει και να είσαι αδιάφορος και να σφυρίζεις αδιάφορα” τόνισε ο Μητροπολίτης. “Αν δεν βλέπαμε τις εκατόμβες των νεκρών το καταλαβαίνω”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ