Κακοκαιρία “Μπάλλος”: Μήνυμα του 112 στη Θεσσαλονίκη – 7 μποφόρ στον Θερμαϊκό

Μήνυμα από το 112 και στη Θεσσαλονίκη, καθώς η κακοκαιρία “Μπάλλος” βρίσκεται σε εξέλιξη και πλήττει όλη τη χώρα.

Το μήνυμα εστάλη στις 13.12 και αναφέρει:

Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις, περιοχές που έχουν ή μπορεί να πλημμυρίσουν. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

κακοκαιρία Μπάλλος Θεσσαλονίκη

 

Κακοκαιρία Μπάλλος: Φρεάτιο έσπασε στην Καλαμαριά 

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, ένα φρεάτιο έσπασε στην περιοχή της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη, επί της οδού Αρριανού.

Πρόκειται για τυφλό φρεάτιο -δηλαδή δεν καταλήγει κάπου-, το οποίο από την κακοκαιρία έσπασε και δημιούργησε πίδακα νερού στη μέση του δρόμου.

Στο σημείο έφτασαν εργάτες του δήμου οι οποίοι έχουν στήσει κιγκλιδώματα και έχουν τοποθετήσει κορδέλα.

Θεσσαλονίκη: 7 μποφόρ στον Θερμαϊκό – Έφτασε 25 χιλιοστά το νερό

Ο δυνατός αέρας έφερε τρικυμία στον Θερμαϊκό, με τα κύματα να ξεχειλίζουν ακόμη και στο πλακόστρωτο του παραλιακού μετώπου, ενώ, λίγα μέτρα μακριά, οι υπαίθριοι χώροι της Νέας Παραλίας έχουν μετατραπεί κυριολεκτικά σε λίμνες.

Οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης θυμίζουν ποτάμια, ωστόσο, έως τώρα, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα, πάρα μόνο ορισμένες πτώσεις δέντρων στο κέντρο και μια στον δήμο Βόλβης.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος, Μιχάλης Σιούτας, δήλωσε στο ThessToday.gr ότι μέσα σε λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη έπεσαν 25 χιλιοστά νερού, αριθμός που ξεπερνά κατά πολύ τη βροχόπτωση του μισού Σεπτεμβρίου. «Ήδη έχουμε αγγίξει πάνω από 25 χιλιοστά ύψος βροχής σε μερικές ώρες, ξεπερνώντας τη μισή βροχόπτωση του μήνα Σεπτεμβρίου. Την ίδια ώρα, πολύ ισχυρές βροχές έχουμε και στη Χαλκιδική και Περιφερειακά, καθώς και στην ανατολική Μακεδονία», σημείωσε ο μετεωρολόγος.

Πηγή: thesstoday.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ