Κακοκαιρία “Μπάλλος”: Μήνυμα του 112 στην Αττική – “Άνοιξαν” οι ουρανοί στη Θεσσαλονίκη – Χιόνια στη Φλώρινα – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Η κακοκαιρία “Μπάλλος” μέχρι αύριο θα “σφυροκοπά” τη χώρα, με δυνατές βροχές και καταιγίδες, γεγονός που έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού τον κρατικό μηχανισμό. Ήδη λίγο μετά τις 8:00 ξεκίνησαν οι πρώτες καταιγίδες στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και σε πολλά σημεία της χώρας, με αρκετούς δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια.

 

Χείμαρροι οι δρόμοι σε Νέα Ερυθραία, Κηφισιά και Εκάλη

Σε Νέα Ερυθραία και σε γειτονικές περιοχές όπως Κηφισιά και Εκάλη σημειώνονται τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα.

Κακοκαιρία

Δείτε το βίντεο που δημοσιεύτηκε στη σελίδα Forecast Weather Greece στo facebook από δρόμο της Κηφισιάς ο οποίος έχει μετατραπεί σε… χείμαρρο. Τα αυτοκίνητα κινούνται με ιδιαίτερη δυσκολία.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr, από δρόμο της Νέας Ερυθραίας ο οποίος έχει πλημμυρίσει. Το ύψος του νερού είναι τέτοιο που τα αυτοκίνητα κινούνται με δυσκολία και με πολύ μικρές ταχύτητες.

Ανάλογες εικόνες και στην Κηφισιά, όπου η οδός Χελιδονούς μετατράπηκε σε ορμητικό ποτάμι.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της Αττικής, που πλήττεται από την κακοκαιρία “Μπάλλος”.

Με το μήνυμα οι πολίτες ενημερώνονται από την Πολιτική Προστασία για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Γίνονται επίσης συστάσεις προς τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των Αρχών.

Εν τω μεταξύ διεκόπη, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, σε δύο σημεία, λόγω συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού.

Συγκεκριμένα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Πειραιώς λόγω συσσώρευσης υδάτων στο ρεύμα προς Πειραιά από το ύψος της οδού Πέτρου Ράλλη και στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας.

Η Πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 22 κλήσεις για πλημμύρες κυρίως σε υπόγεια σε Νέα Φιλαδέλφεια, Κάτω Πατήσια, Περιστέρι, Μοσχάτο και Κηφισιά.

Πού “χτυπάει” τώρα η κακοκαιρία – Δείτε LIVE εικόνα από webcam

Δείτε live εικόνα από την Κεφαλονιά:

Δείτε live εικόνα από την Κέρκυρα:

Κακοκαιρία “Μπάλλος”: Δείτε LIVE την πορεία της

Σύμφωνα με τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία, η κακοκαιρία “Μπάλλος” θα επηρεάσει αρχικά το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά και σταδιακά θα επεκταθεί στην υπόλοιπη χώρα. Εκτός από τις έντονες βροχές και τις καταιγίδες, αναμένονται χαλαζοπτώσεις, χιονοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι αλλά και πτώση της θερμοκρασίας.

Η κακοκαιρία Μπάλλος “χορεύει” και στη Θεσσαλονίκη: Χάος στους πλημμυρισμένους δρόμους

Με την κακοκαιρία να χτυπά και τη Θεσσαλονίκη, δεν λείπουν τα κυκλοφοριακά προβλήματα αφού σε αρκετούς δρόμους της πόλης η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με πολύ μικρές ταχύτητες ενώ και η κίνηση των πεζών γίνεται μετ’ εμποδίων αφού αρκετά πεζοδρόμια έχουν καλυφθεί από νερό.

Στα “κόκκινα” βρίσκεται η Περιφερειακή Οδός, με την κυκλοφορία να είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Δείτε βίντεο από το GrTimes:

Μηχανήματα της πολιτικής προστασίας καθ’ οδόν σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και της Πιερίας

Σε εξέλιξη είναι βροχοπτώσεις σε όλη την Κεντρική Μακεδονία και μπορεί να μην υπάρχουν μεγάλα προβλήματα αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μπάμπη Στεργιάδη, ωστόσο σημειώνεται έντονη κίνηση στη Θεσσαλονίκη.

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Στεργιάδης, «αρχίζουν τα ρέματα να φουσκώνουν στις περιοχές της Χαλκιδικής και της Πιερίας, εκεί όπου υπήρξαν προβλήματα και προχθές από το προηγούμενο κύμα κακοκαιρίας».

Για τον λόγο αυτό, καθ’ οδόν βρίσκονται μηχανήματα της πολιτικής προστασίας για τις περιοχές των Δήμων Θερμαϊκού, Βόλβης, Δέλτα και Χαλκηδόνας στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνης και Δίου Ολύμπου στην Πιερία, και Κασσάνδρας και Βαρβάρας στη Χαλκιδική.

«Πιο ψηλά στους νομούς Πέλλας, Κιλκίς και Σερρών σημειώνεται βροχόπτωση αλλά προς το παρόν δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα», προσθέτει.

Στο μεταξύ, υπήρξε ήδη επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες στην Αθήνα για το ενδεχόμενο να κηρυχθούν κάποιες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εφόσον κάτι τέτοιο χρειαστεί, ενώ ενημερώθηκαν όλοι οι αντιπεριφερειάρχες και οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Χιόνισε στη Φλώρινα

Η κακοκαιρία “Μπάλλος” επελαύνει και ήδη έχουν πέσει τα πρώτα χιόνια στη Φλώρινα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα neaflorina.gr, η Βίγλα, το Πισοδέρι, το Νυμφαίο, η Δροσοπηγή και άλλες περιοχές στα ορεινά του νομού έχουν ντυθεί στα λευκά, ενώ καταγράφονται αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες.

Στα υπόλοιπα σημεία της Π.Ε. Φλώρινας βρέχει, σχεδόν ασταμάτητα, από την Τετάρτη.

Δείτε τις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης από το Πισοδέρι στη Φλώρινα

Κακοκαιρία

Δείτε το βίντεο του Forecast Weather Greece από τη χιονόπτωση στο Πισοδέρι Φλώρινας

Τα χιόνια στο Νυμφαίο Φλώρινας

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το neaflorina.gr

κακοκαιρία Μπάλλος Φλώρινα

Βρέχει καταρρακτωδώς στην Καλαμάτα

Σφοδρή βροχόπτωση αυτή την ώρα στην Καλαμάτα. Εκτός από τις καταιγίδες, οι ισχυροί άνεμοι κάνουν τα πράγματα δυσκολότερα.

Σε αρκετά σημεία είχαμε και χαλαζόπτωση, όπως αναφέρει το messinialive.gr.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ