Μίνα Γκάγκα: Πώς οι “ψεκασμένοι” εκμεταλλεύτηκαν το λεκτικό λάθος της

Ένα λεκτικό λάθος που έκανε η Μίνα Γκάγκα σε συνέντευξή της στάθηκε η αφορμή να γίνει trend στο Twitter. Αρνητές και αντιεμβολιαστές έσπευσαν να εκμεταλλευτούν ένα σαρδάμ με αποτέλεσμα μέσα σε λίγες ώρες τα social media να πάρουν “φωτιά” και να γεμίσουν με “ψεκασμένες” αναρτήσεις. Κι όλα αυτά, παρότι η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας διόρθωσε το λάθος της στη συνέχεια της ίδιας συνέντευξης στην εκπομπή του MEGA Live News.

“Δεν σκεφτόμαστε για νέα μέτρα. Γενικά πρέπει να προσέξουμε αυτό τον καιρό που έχουμε πάρα πολλά κρούσματα, να προσέξουμε τις επαφές μας. Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, αλλά με έμφαση στους εμβολιασμένους γιατί κολλάνε περισσότερο και αρρωσταίνουν περισσότερο, πολύ περισσότερο”, είπε αρχικά η κ. Γκάγκα, ενώ δύο λεπτά αργότερα – ενδεχομένως γιατί κατάλαβε το σφάλμα της –  τόνισε με έμφαση: “Είναι σημαντικό σε χώρους εστίασης να είμαστε εμβολιασμένοι, είναι πάρα πολύ σημαντικό να μην μαζευόμαστε πολλές παρέες, κυρίως οι ανεμβολίαστοι, που κολλάνε 13-20 φορές περισσότερο και αρρωσταίνουν πολύ περισσότερο”.

Ήταν λοιπόν ξεκάθαρο τι εννοούσε και ότι απλώς μπέρδεψε τα λόγια της, ωστόσο πολλοί απομόνωσαν τη συγκεκριμένη φράση της και έκαναν… πάρτι, με τις θεωρίες συνωμοσίες να οργιάζουν. Κάποιοι κατηγόρησαν την Μίνα Γκάγκα ότι παρερμήνευσε τα αποτελέσματα έρευνας, άλλοι έγραψαν πως είναι…  “λογικό που κλείνουν μόνο τους εμβολιασμένους σε κλειστούς χώρους” και άλλοι μιλούν για… “εμβολιοψέκες” αναφέροντας πως “σας τα λέγαμε εδώ και καιρό”.
α

Με τον σάλο που προκλήθηκε, η Μίνα Γκάγκα αναγκάστηκε να δώσει διευκρινίσεις για το… αυτονόητο. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, έκανε λόγο για παρερμηνεία και τόνισε: “Αυτό που είπα, αυτό που εννοούσα και αυτό που κατάλαβε και ο κ. Ευαγγελάτος γιατί του φάνηκε πολύ φυσιολογικό ήταν ότι οι ανεμβολίαστοι κολλάνε πολύ περισσότερο. Δύο λεπτά αργότερα από την πρώτη φορά που κατά λάθος είπα εμβολιασμένοι, ανέφερα ότι οι οι ανεμβολίαστοι κολλάνε από 13 έως 20 φορές περισσότερο και νοσούν πολύ περισσότερο. Και στην Ελλάδα και  παντού στον κόσμο οι ανεμβολίαστοι είναι αυτοί που μπαίνουν στα νοσοκομεία, αυτοί που κολλάνε και σε μεγαλύτερο βαθμό καταλήγουν” είπε και έκανε λόγο για πανδημία ανεμβολίαστων.

“Είναι πολύ σημαντικό να τηρούμε τα μέτρα, κυρίως να φοράμε τη μάσκα που προστατεύει πάρα πολύ και να τηρούμε τις αποστάσεις, να βλέπουμε χωρίς μάσκα μόνο λίγους φίλους κάθε φορά, να κάνουμε συχνά τεστ και βέβαια να εμβολιαστούμε. Είναι πολύ σημαντικό και όσοι έχουν να κάνουν την τρίτη δόση να την κάνουν”, συμπλήρωσε.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ