Μάσκα: Θα γίνει η χρήση της υποχρεωτική στους εξωτερικούς χώρους; – Η απάντηση του Πλεύρη

Για το εάν θα γίνει το επόμενο διάστημα υποχρεωτική η χρήση  μάσκας στους εξωτερικούς χώρους για όλους τους πολίτες μίλησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης .

‘Οπως είπε  “η μάσκα αυτή τη στιγμή για να μην γίνονται παρερμηνείες είναι υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους συνολικά και στους ανοιχτούς χώρους.  Η χρήση μάσκας είναι πάλι υποχρεωτική όπου υπάρχει συνωστισμός. Άρα σε μεγάλο βαθμό καλύπτεται το σκέλος της μάσκας συνολικά. Δηλαδή η μάσκα είναι υποχρέωση, δεν είναι ότι δεν είναι υποχρέωση “.

 Ξεκαθάρισε ότι στους κλειστούς χώρους η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους πολίτες,  ενώ είναι αναγκαία και η χρήση της στους ανοιχτούς, όπου χρειάζεται . Kαι συνέχισε λέγοντας ότι όταν τρέχει κάποιος μόνος του δεν χρειάζεται να φοράει μάσκα. Η χρήση της  είναι αναγκαία εκεί που υπάρχει συνωστισμός.
“Θα πρέπει ενδεχομένως να υπάρχει μια καλύτερη αποκωδικοποίηση ότι αυτό ισχύει.  Δηλαδή η μάσκα παραμένει υποχρεωτική. Δεν χρειάζεται να είναι υποχρεωτική  σε εξωτερικούς χώρους που δεν υπάρχει συγχρωτισμός. Άρα, το θέμα είναι να εφαρμόζεται το μέτρο το συγκεκριμένο και όχι ότι χρειάζεται  να επιβληθεί κάτι παραπάνω” τόνισε με έμφαση.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ