Γκάγκα στον Realfm 97,8: Η επιτροπή δεν συζητάει για καθολικό lockdown

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, δήλωσε στον Realfm 97,8 για την πορεία της πανδημίας και τα μέτρα ότι “η επιδημιολογική επιτήρηση είναι συνεχής. Δεν είμαι στην επιτροπή επιδημιολόγων, αλλά έχω πολλούς φίλους εκεί, δεν νομίζω ότι μιλάνε για καθολικό lockdown ούτως ή άλλως τώρα. Πέρσι με τα μισά κρούσματα είχαμε περισσότερους νοσηλευόμενους στα νοσοκομεία, φέτος επειδή έχουμε τον εμβολιασμό έχουμε φτάσει τα 8.000 αλλά δεν είμαστε στα περσινά επίπεδα. Άρα να το κρατήσουμε αυτό, ο εμβολιασμός έχει δουλέψει”.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα, σημείωσε πως “τα ραντεβού για εμβόλιο που έχουν κλειστεί για τις επόμενες ημέρες ξεπερνούν τις 750.000”.

“Έχουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, έχουμε εισαγωγές στα νοσοκομεία, φυσικά πρέπει να έχουμε εγρήγορση. Πρέπει να προχωρήσουμε τον εμβολιασμό, οι άνθρωποι που εμβολιάζονται τώρα θα έχουν ανοσία μετά από 1 με 1,5 μήνα. Συνεπώς, αυτόν τον 1 με 1,5 μήνα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ. Πρέπει να κρατάμε τα μέτρα, πρέπει να περιορίσουμε τις επαφές μας” συμπλήρωσε.

“Πρέπει να εμβολιαστούμε από κάθε άποψη. Δεν είναι μόνο πολιτικό, επιστημονικά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, τα δεδομένα είναι αδυσώπητα. Επιστημονικά είναι σαφές ότι πρέπει να εμβολιαστούμε, ότι πρέπει να φοράμε μάσκα και να προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους, οι επαφές πρέπει να είναι συγκεκριμένες, να κρατάμε τα μέτρα, να κάνουμε συχνό τεστ, να είμαστε εμβολιασμένοι. Όλα αυτά είναι δεδομένα και σταθερά πια κοντεύουμε δύο χρόνια και τα έχουμε μάθει όλοι” περιέγραψε η κ. Γκάγκα.

“Είμαστε ένα κράτος ενηλίκων, ένα κράτος σκεπτόμενων, δεν μπορούμε να λέμε θα έρθει ο μπαμπούλας να μας βάλει στα σπίτια μας” υπογράμμισε.

“Ήδη οι καινούργιες ΜΕΘ που άνοιξαν, το προσωπικό που τις έχει στελεχώσει είναι εκπαιδευμένο. Είναι νοσηλευτές και γιατροί που έχουν κάνει ειδικότητα, πάρα πολλοί που είναι με την εξειδίκευση της εντατικολογίας, κάποιοι που εξειδικεύονται τώρα αλλά έχει περάσει καιρός και οι άνθρωποι μπορούν να ανταπεξέλθουν, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό” είπε χαρακτηριστικά.

“Στη Λάρισα που έχουμε ένα Πανεπιστημιακό και ένα Γενικό νοσοκομείο, έχουμε και 225 κρεβάτια από τον ιδιωτικό τομέα για Covid στη Θεσσαλία. Η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα συνεχίζεται” ανέφερε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ