Μιλένα Αποστολάκη: Η Ρωσίδα κατάσκοπος ήταν γειτόνισσά της – Η «περίεργη» εικόνα στο μαγαζί και η κοπέλα με τα δομημένα ελληνικά

Η Ρωσίδα κατάσκοπος Irina που δρούσε ως «illegal» στην Ελλάδα διέμενε στην ίδια πολυκατοικία με την Μιλένα Αποστολάκη, στο Παγκράτι. Η πρώην υφυπουργός και νυν υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μίλησε για την «Μαρία Τσάλλα», η οποία περνούσε σχεδόν απαρατήρητη, μιλούσε καλά ελληνικά και διατηρούσε ένα κατάστημα με είδη χειροτεχνίας και πλεκτικής στην ακριβώς διπλανή πολυκατοικία από εκείνην που διέμενε.

«Μαρία Τσάλλα»: Αναζητούν στοιχεία στον υπολογιστή που άφησε πίσω η Ρωσίδα κατάσκοπος – Οι περιοχές που επισκεπτόταν συχνά

Όπως είπε, την συναντούσε αρκετά συχνά στην είσοδο της πολυκατοικίας. Αυτό που της έκανε εντύπωση, είναι το μαγαζί που διατηρούσε η Ρωσίδα κατάσκοπος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η Μιλένα Αποστολάκη είπε αρχικά ότι «αυτό που μου τράβηξε τρομερά την προσοχή, είναι το μαγαζί που άνοιξε στην ακριβώς διπλανή πολυκατοικία. Ήταν ένα μαγαζί ισόγειο, με μια μεγάλη πινακίδα με αγγλικά γράμματα που λεγόταν “Γαλάζιο”, το οποίο θα χαρακτήριζα εναλλακτικό. Δεν μπήκα μέσα, αλλά περνούσα καθημερινά από εκεί».

«Το μόνο που έβλεπα εκεί ήταν ένα νεαρό κορίτσι που έπλεκε, μια εικόνα αρκετά περίεργη. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι έλεγα πώς είναι δυνατόν να έβγαζε τα έξοδά του, τα περιορισμένα έξοδα του», πρόσθεσε η κ. Αποστολάκη. «Με την δύναμη της στατιστικής μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όλο αυτό το διάστημα δεν πρέπει να είχε μπει ποτέ κανένας σε αυτό το μαγαζί, γιατί εγώ καθημερινά που έβγαινα και έμπαινα στο σπίτι μου, δεν είχα δει ποτέ κάποιον άλλον εκτός από την νεαρή γυναίκα, η οποία καθόταν σε ένα γραφείο μπροστά και συνήθως έπλεκε», είπε η Μιλένα Αποστολάκη και συμπλήρωσε: «Θεωρούσα ότι είναι θέμα χρόνου το πότε θα κλείσει το μαγαζί της, με παραξένευσε που άνοιξε, όχι που έκλεισε».

Στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ η δράση της «Μαρίας Τσάλλα»- «Ξηλώνεται» το δίκτυο των Ρώσων κατασκόπων στην Ευρώπη

Όπως εξήγησε, η ίδια διαμένει στον 5ο όροφο της πολυκατοικίας, ενώ η Ρωσίδα κατάσκοπος έμενε στον 2ο όροφο. «Την είχα συναντήσει αρκετές φορές στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διασταυρωνόμασταν. Η επαφή μας ήταν ένα ‘γεια’, μια ‘καλησπέρα’ ή μία ‘καλημέρα’». Ο διαχειριστής που συνομιλούσε μαζί της μετέφερε ότι τα ελληνικά της «Μαρίας Τσάλλα» δεν ήταν «καθόλου φτωχά, ήταν πολύ δομημένα, ήταν πλούσια, αλλά καταλάβαινες ότι είχε μια προφορά». Η κατάσκοπος έφυγε τον Ιανουάριο, οπότε και ξενοίκιασε το διαμέρισμά της στην πολυκατοικία στο Παγκράτι, όπως ανέφερε η Μιλένα Αποστολάκη.

«Η ζωή έχει μεγαλύτερη φαντασία από εμάς έλεγε ο Τρυφώ. Παραπέμπει απολύτως σε κινηματογράφο», είπε η Μιλένα Αποστολάκη σχολιάζοντας την αποκάλυψη ότι η «Μαρία Τσάλλα» ήταν τελικά μία Ρωσίδα κατάσκοπος. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, και ο σωματότυπός της παρέπεμπε «σε μια καθημερινή κοπέλα που δεν σου προκαλούσε εντύπωση για το παραμικρό επάνω της, δεν προκαλούσε κανένα βλέμμα».

Η κατάσκοπος «Μαρία Τσάλλα» με την διπλή ζωή – Το πιστοποιητικό του νεκρού μωρού και η πληροφορία που οδήγησε στα ίχνη της

Ερωτηθείσα για την αντίδραση των υπολοίπων ενοίκων της πολυκατοικίας στο Παγκράτι είπε πως «απ’ όσους έχω δει όλοι έχουν σαστίσει. Κι εγώ σάστισα. “Έπεσα από τα σύννεφα” το ίδιο και οι υπόλοιποι ένοικοι της πολυκατοικίας». «Αντιλαμβάνεσαι πλέον ότι από τον διπλανό σου μπορείς να περιμένεις τα πάντα, όχι μόνο στην Αθήνα σε κάθε μητρόπολη του κόσμου», κατέληξε η κ. Αποστολάκη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ