Μίκης Θεοδωράκης: Κανονικά η συζήτηση στο Πρωτοδικείο για την ταφή του μεγάλου μουσικοσυνθέτη

Κανονικά αναμένεται να διεξαχθεί τη Δευτέρα η συζήτηση για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, σχετικά με την ταφή του Μίκη Θεοδωράκη, παρά τη συμφωνία στην οποία έχουν καταλήξει τα μέλη της οικογένειας του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το mega, η συζήτηση στο Πρωτοδικείο θα γίνει κανονικά, γιατί το δικαστήριο δεν έχει ενημερωθεί ότι υπάρχει συμφωνία για την ταφή του Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανίων, όπως άλλωστε ήταν η επιθυμία του.

Αυτό ενδεχομένως θα πρέπει να γίνει με κάποια γραπτή δήλωση, που θα την προσκομίσει δικηγόρος.

Πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη κ. Αγοραστάκης, θα παραστεί αύριο στη διαδικασία.

Είναι αυτός, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, που κατέθεσε τα ασφαλιστικά μέτρα.

Η διαδικασία στο Πρωτοδικείο θεωρείται τυπική και αναμένεται να λήξει με τη δήλωση ότι όλα τα μέλη συμφωνούν σχετικά με τον τόπο και τον τρόπο ταφής.

Σε περίπτωση, πάντως, που η διαφωνία δεν είχε επιλυθεί, είναι ξεκάθαρο πως η επιθυμία του εκλιπόντος είναι ανωτέρα όλων και γίνεται σεβαστή ακόμα και με παρέμβαση εισαγγελέα.

Μπήκε τέλος στο θρίλερ της ταφής

Σήμερα μπήκε τέλος στο θρίλερ για τον τόπο ταφής του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 96 ετών, την περασμένη Πέμπτη.

Η ταφή του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη θα γίνει στο χωριό του, τον Γαλατά Χανίων, όπως συμφώνησαν τα παιδιά του, σεβόμενα την επιθυμία που είχε εκφράσει και ο ίδιος.

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα τεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, σε συνεννόηση με τη Μητρόπολη Αθηνών, το λαϊκό προσκύνημα θα ξεκινήσει αύριο, Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 3.00 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί στις 7.00 το απόγευμα.

Μίκης Θεοδωράκης

Θα συνεχιστεί επίσης την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 7.00 το απόγευμα, και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 2.00 το μεσημέρι.

Θα ακολουθήσει στις 3.00 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού.

Στη συνέχεια, η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, τον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ