Μίκης Θεοδωράκης: Αυτός είναι ο λόγος που ήθελε να ταφεί στον Γαλατά Χανίων – ΒΙΝΤΕΟ

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η υπόθεση της ταφής του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος πέθανε το πρωί της Πέμπτης 2 Σεπτεμβρίου 2021, σε ηλικία 96 ετών.

Ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης και παγκόσμιος Έλληνας, σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Στα Άκρα” και τη Βίκυ Φλέσσα τον Ιανουάριο του 2010, είχε αναφέρει τον λόγο που η επιθυμία του είναι να ταφεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στον Γαλατά Χανίων.

«Δεν τις ξεπερνάμε τις απώλειες. Έχω μία έλλειψη πολύ μεγάλη, μου λείπουν πολύ (σ.σ. οι γονείς μου και ο αδελφός μου). Έχω τόση μεγάλη ανάγκη την “παρουσία” τους. Το τέλος μου θέλω να είναι στον Γαλατά, για να είμαστε όλοι μαζί» είχε πει ο Μίκης Θεοδωράκης.

Και συμπλήρωσε: «Είμαι πολύ υλιστής, δεν πιστεύω ότι θα τους συναντήσω ξανά. Όταν κάποιος είναι νεκρός, είναι πέτρα, δεν είναι τίποτα. Εδώ κάθε ημέρα χάνονται γαλαξίες ολόκληροι. Γεννιούνται γαλαξίες και πεθαίνουν. Ε μην είμαστε τόσο εγωιστές»

Μίκης Θεοδωράκης

Θεοδωράκης για τον θάνατο του αδερφού του: Δεν ήθελα να ζήσω

Μιλώντας για τον χαμό του αδερφού του, ο Μίκης Θεοδωράκης είχε πει πως «όταν αρρώστησε ο Γιάννης νόμιζα ότι έχω μία υπερφυσική δύναμη και θα εμποδίσω τον Χάρο να μπει στο δωμάτιο του μέσα κι έτσι έμεινα μαζί του μέρα-νύχτα τις τελευταίες του 10 ημέρες. “Μίκη μου φεύγω” μου είπε στο τέλος. Μετά δεν ήθελα να ζήσω. Πήγαινα στο Βραχάτι, ήμουνα χαμένος με τον Γιάννη. Δεν ξεπερνάμε τις απώλειες».

«Όταν πέθανε ο πατέρας μου ήθελα να πεθάνω και εγώ»

«Όταν πέθανε ο πατέρας μου έπαθα ίλιγγο, ήθελα να πεθάνω και εγώ. Στο τέλος κατάλαβα ότι γράφω τραγούδια και κάνω συναυλίες για να χαίρεται ο μπαμπάς μου» ανέφερε ο Μίκης Θεοδωράκης για τον θάνατο του πατέρα του.

Θεοδωράκης- Γιος

Θεοδωράκης: H μητέρα μου, όταν πέθανε ο πατέρας μου, πέθανε και η ίδια

«H μητέρα μου, όταν πέθανε ο πατέρας μου, πέθανε και η ίδια. Έπαψε να μιλάει και δεν έπινε νερό. Ήμασταν από επάνω της ο αδελφός μου κι εγώ και πριν φύγει, ενώ είχε να μιλήσει έξι μήνες είπε: “Γιώργο, έρχομαι”» περιέγραψε ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης.

«Με τον Γιάννη ήμασταν αγκαλιά και κλαίγαμε αλλά μέσα μας νιώθαμε μία χαρά, γιατί για τη μητέρας μας ήταν μία λύτρωση. Δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς τον πατέρα μας» πρόσθεσε.

Δείτε τι είχε πει ο Μίκης Θεοδωράκης στο 02:35:00 του βίντεο:

Παρέμβαση του γιού του Μίκη Θεοδωράκη

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος, παρεμβαίνει στην υπόθεση της ταφής του πατέρα του, η οποία έχει εξελιχθεί σε θρίλερ.

Συγκεκριμένα απευθυνόμενος στην αδελφή του Μαργαρίτα, ο Γιώργος Θεοδωράκης γράφει:

“Ψυχραιμία Μαργαρίτα. Θα σεβαστούμε την επιθυμία του με σιωπή και σεβασμό. Αυτό λένε και όλοι οι υπόλοιποι. Μας αρκεί ο πόνος που έχουμε”.

πηγή βίντεο: αρχείο της ΕΡΤ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ