Μίκης Θεοδωράκης: Αυτή είναι η απόφαση για την κηδεία του

Η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη θα πραγματοποιηθεί στον Γαλατά Χανίων και με γραφείο τελετής επιλογής των εκτελεστών της τελευταίας του επιθυμίας, που εκπροσωπούνται από τον πρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου φίλων του μουσικοσυνθέτη, Γιώργου Αγοραστάκη.

της Άννας Κανδύλη

Νωρίς σήμερα το πρωί, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε την απόφαση του, με την οποία τους αναγνωρίζει αποκλειστικό και πλήρες δικαίωμα να αποφασίσουν και για τα διαδικαστικά της κηδείας του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, έτσι όπως η επιθυμία του έχει εκφραστεί στη συμβολαιογραφική πράξη που συνέταξε ο Μίκης Θεοδωράκης τον Ιανουάριο του 2020.

Είναι εκείνοι δηλαδή που αποφασίζουν και για το γραφείο τελετών.

Μίκης Θεοδωράκης - λαϊκό προσκύνημα

Το δικαστήριο απαγορεύει στην κόρη του, στον γιο του και στη χήρα του να έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη με την διοργάνωση της κηδείας του εκλιπόντος.

Υπενθυμίζεται πως χθες με νέα προσωρινή διαταγή δόθηκε το δικαίωμα στην πλευρά Αγοραστάκη να επιλέξει και το γραφείο τελετών που θα αναλάβει την διαδικασία.

Είχε προηγηθεί κατά τη διάρκεια τη συζήτησης, η δήλωση του εκτελεστή της τελευταίας βούλησης του Μίκη και των συγγενών του, να ενταφιαστεί στον τόπο που ο ίδιος επέλεξε.

Ωστόσο, η πλευρά της κόρης του Μαργαρίτας, υποστήριξε ότι επιμένει στο ζήτημα της ανάθεσης σχετικά με το γραφείο τελετών, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να αναλάβει αυτό που έχει ήδη ασχοληθεί με το ζήτημα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ