Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Αρνητικό PCR, 10ημερη καραντίνα εισηγείται η Επιτροπή για τους ταξιδιώτες από τη Νότια Αφρική

Συναγερμός και στην Ελλάδα για τη μετάλλαξη της Μποτσουάνα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, που συνεδριάζει για το θέμα, βρίσκονται στο “τραπέζι” συγκεκριμένα μέτρα για τους ταξιδιώτες από χώρες της Νότιας Αφρικής.

Οι πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι η Επιτροπή θα εισηγηθεί ώστε να υπάρχουν αυξημένοι έλεγχοι στα αεροδρόμια και όσοι καταφθάνουν από χώρες της Νότιας Αφρικής να μπαίνουν σε 10ημερη καραντίνα. Επίσης, προτείνουν να είναι υποχρεωτική η επίδειξη αρνητικού PCR τεστ γι’ αυτούς τους ταξιδιώτες.

Οι ειδικοί φαίνεται, επίσης, να εισηγούνται ώστε να υπάρξει σύσταση στους Έλληνες πολίτες να κάνουν μόνο αναγκαία ταξίδια στη Νότια Αφρική. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση για απαγόρευση πτήσεων από τη Νότια Αφρική στη χώρα μας.

Οι Έλληνες επιστήμονες εμφανίζονται ανήσυχοι για τη μετάλλαξη της Μποτσουάνα και βρίσκονται σε εγρήγορση, ώστε ακόμη κι αν εισαχθεί κρούσμα της συγκεκριμένης μετάλλαξης στη χώρα μας, να ανακοπεί άμεσα ενδεχόμενη διασπορά.

Νωρίτερα, σε συνομιλία που είχε με Έλληνες δημοσιογράφους, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ενημέρωσε ότι διεθνώς έχουν καταγραφεί 60 κρούσματα της του εν λόγω μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού και εξετάζεται η θνητότητα και η μεταδοτικότητά του. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο υπουργός ανέφερε ότι “θα πάμε σε σκληρή γραμμή, εφόσον οι επιστήμονες έχουν ξεκάθαρη εικόνα”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ