Μεταλλάξεις κορονοϊού: Πόσο αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια; – “Αδικαιολόγητος ο πανικός” λέει η Θεοδωρίδου

Στο ζήτημα των μεταλλάξεων του κορονοϊού και το κατά πόσο είναι αποτελεσματικά τα εμβόλια, που έχουν αναπτυχθεί, αναφέρθηκε η Μαρία Θεοδωρίδου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Δευτέρας.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, χαρακτήρισε αδικαιολόγητο τον πανικό για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού σε σχέση με τον εμβολιασμό. «Είναι υπερβολή να θεωρούμε ότι μένουμε ανοχύρωτοι ή ευάλωτοι όταν ακούμε ότι είναι μειωμένος αριθμός των αντισωμάτων» τόνισε και προσέθεσε ότι τα υπάρχοντα εμβόλια, παρέχουν ισχυρή και ευρεία προστασία.

«Δεν κάναμε καλά- καλά τη δεύτερη δόση και τρέχουμε για να δούμε τι θα γίνει με την τρίτη εάν και εφόσον χρειαστεί» είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Νομίζω ότι με αυτά τα εμβόλια που έχουμε θα επιτύχουμε σημαντική ανοσία. Εάν διαπιστωθεί ότι φθίνει η ανοσία ίσως θα χρειαστεί μία τρίτη δόση, η οποία θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, όπως συμβαίνει με τη γρίπη» εξήγησε και είπε ότι αυτό θα γίνει μόνο εάν συμβεί μια φοβερή μετάλλαξη ώστε ένα εμβόλιο να θεωρηθεί μη αποτελεσματικό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ