Μεσσηνία: Βρέθηκε μπρούτζινη προτομή του Παπαφλέσσα μέσα σε ποτάμι – ΦΩΤΟ

Προτομή του Παπαφλέσσα βρέθηκε μέσα στο φράγμα Παμίσου στον οικισμό «Άρις» στην Μεσσηνία σήμερα το πρωί (06/09). Κάτοικοι της περιοχής εντόπισαν τυχαία την προτομή όταν έπειτα από εκχύλιση των υδάτων άνοιξε το φράγμα με αποτέλεσμα αυτή να αναδυθεί.

Σύμφωνα με το messinialive.gr, πιθανολογείται ότι πρόκειται για την προτομή από τα Ταμπούρια του Δήμου Πύλου-Νέστορος που κλάπηκε πριν από περίπου έναν χρόνο και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2022, με τις αρχές να έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους σε «κυνηγούς χαλκού» ως υπεύθυνους για την εξαφάνισή της.

Αξίζει να σημειωθεί πως η προτομή στο μνημείο του Παπαφλέσσα αντικαταστάθηκε από νέα μαρμάρινη, πρόσφατα, τον Μάιο του 2023. Η κλεμμένη και κατασκευασμένη από μπρούτζο δεν είχε βρεθεί, μέχρι σήμερα που εντοπίστηκε μέσα στο ποτάμι του Παμίσου.

Παράλληλα, για την ανάσυρσή της στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση, αφού πρόκειται για μπρούτζινη προτομή βάρους περίπου 30 κιλών. Μάλιστα, εξετάζεται το ενδεχόμενο η προτομή να προέρχεται και από την Πολιανή ή το Μανιάκι.

Στο σημείο βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Γιώργος Φάβας που ειδοποιήθηκε από τους κατοίκους, Βασίλη Μέτσιο και Αριστόδημο Τσορώνη, που εντόπισαν την προτομή, καθώς και ο πρόεδρος της Κοινότητας Άριος, Γρηγόρης Κωστόπουλος, ενώ έσπευσε και κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ