Μεσσηνία: Εμβολιασμοί “μαϊμού” και ψευδή “rapid test” – Όσα αποκάλυψε η δικογραφία για τις παράνομες συνταγογραφήσεις

Στη σύλληψη 13 ατόμων προχώρησαν οι Αρχές από διάφορους νομούς της Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα, με την κατηγορία ότι εμπλέκονται σε κύκλωμα με παράνομες συνταγογραφήσεις.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, ψευδή βεβαίωση, νόθευση, απάτη, δωροληψία και δωροδοκία στον ιδιωτικό τομέα και παράβαση της νομοθεσίας προσωπικών δεδομένων.

Ακόμη, στη δικογραφία περιλαμβάνονται 173 άτομα, μεταξύ των οποίων 49 ιατροί δημοσίων δομών, 64 ιδιώτες ιατροί, φαρμακοποιοί και ιατρικοί επισκέπτες.

Όσον αφορά στη Καλαμάτα συγκεκριμένα, για την εν λόγω υπόθεση συνελήφθησαν τόσο ιατροί όσο και ιατρικοί επισκέπτες της περιοχής. Ωστόσο, υπάρχει ξεχωριστό «κομμάτι» της δικογραφίας που σχετίζεται με την Μεσσηνία και αφορά εικονικούς εμβολιασμούς, ψευδή πιστοποιητικά νόσησης, όπως και ψευδή «rapid test».

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης της ΕΡΤ3, Κώστας Καντούρης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ Καλαμάτας και τον Ηλία Μαραβά, αυτό το μέρος της δικογραφίας θα διαχωριστεί απ’ την υπόλοιπη, και θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία της Καλαμάτας για περαιτέρω διερεύνηση με εντολή της Εισαγγελίας Θεσσαλονικής.

Αναλυτικά, με βασικό στέλεχος έναν ιατρικό επισκέπτη στη Μεσσηνία, το κύκλωμα έβρισκε ανεμβολίαστους και τους συνέστηνε σε 2 γιατρούς μια νοσηλεύτρια, έναν φαρμακοποιό και έναν ιδιώτη.

Ο φαρμακοποιός και ο ιδιώτης κατηγορούνται ότι «πουλούσαν» ψευδή “rapid test” σε ανεμβολίαστους, μεταξύ των οποίων και σε γιατρούς σύμφωνα με τα όσα κατέγραψε ο «κοριός», ενώ οι δυο γιατροί και η νοσηλεύτρια εμπλέκονται σε εικονικούς εμβολιασμούς και σε ψευδή πιστοποιητικά νόσησης.

Όλα αυτά γίνονταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έναντι οικονομικού αντιτίμου που για τους μεν εικονικούς εμβολιασμούς κυμαινόταν από 300 – 700 ευρώ μπορεί και περισσότερα, ενώ τα ψευδή “rapid test” χρεώνονταν από 50 έως 200 ευρώ τους πρώτους μήνες εφαρμογής του μέτρου.

Σχετικά με τους εικονικούς εμβολιασμούς φαίνεται ότι χρησιμοποιούσαν τη μέθοδο των «κατ’ οίκον» εμβολιασμών, έχοντας ήδη καταγραφεί 5 τέτοιες περιπτώσεις τουλάχιστον, μεταξύ των οποίων και του ίδιου του ιατρικού επισκέπτη.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα από την πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ Καλαμάτας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ