Μεσσηνία-Ηλεία: Ανυπολόγιστες καταστροφές από το πέρασμα της κακοκαιρίας – ΒΙΝΤΕΟ

Ανυπολόγιστες καταστροφές προκάλεσαν ανεμοστρόβιλοι σε περιοχές στη Μεσσηνία και την Ηλεία, αφού ξεριζώθηκαν δέντρα, καλλιέργειες, ακόμα και θερμοκήπια. Περιοχές που επλήγησαν, μεταξύ άλλων, είναι το Παλαιοχώρι, η Μάκιστος στην Ηλεία, και τα Φιλιατρά και η Κορώνη στη Μεσσηνία.

Από θαύμα γλίτωσε άνδρας στο Παλαιοχώρι Ηλείας, καθώς πρόλαβε και μπήκε στο σπίτι του, έχοντας μόλις σταθμεύσει το αυτοκίνητό του, το οποίο και βρήκε αργότερα μέτρα μακριά από το σημείο που το είχε αφήσει τελευταία φορά.

Τι είπαν οι κάτοικοι των περιοχών στη Μεσσηνία για τις καταστροφές τους

Ακόμη, ανακούφιση ένιωσαν 10 εγκλωβισμένοι κάτοικοι της Μαυρολίμνης Αλεποχωρίου, όταν είδαν τα μηχανήματα του δήμου και του στρατού να ανοίγουν δρόμο, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν με τα γειτονικά χωριά, αφού ο μεγάλος όγκος λάσπης εμπόδιζε την διέλευση.

Παράλληλα, κάτοικοι της περιοχής μαρτυρούν ότι μετά τις φωτιές του καλοκαιριού, δημιουργήθηκαν στην περιοχή ρέματα που νωρίτερα δεν υπήρχαν. Οι κάτοικοι ζητούν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα, καθώς από τον Μάιο τα εδάφη είναι πλέον σαθρά και δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα νερά στην περίπτωση βροχής.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ