Μεσσήνη: Νέα προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 50χρονος που έριξε υδροχλωρικό οξύ στην πρώην σύζυγό του

Στα δικαστήρια Καλαμάτας οδηγήθηκε το Σάββατο το μεσημέρι ο 50χρονος  που πέταξε υδροχλωρικό οξύ στην πρώην σύζυγο του, τραυματίζοντάς την βαρύτατα στη Μεσσήνη. Ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη 16 Αυγούστου στις 11 το πρωί.

Την Πέμπτη 11/8 ο εισαγγελέας του απήγγειλε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ο δικηγόρος του είπε, σύμφωνα με την ΕΡΤ1, ότι είναι συγκλονισμένος αφού συνειδητοποίησε τι έχει κάνει, έχει μετανιώσει για την πράξη του και θα βοηθήσει για την αποκατάσταση της υγείας της πρώην συζύγου του.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ1:

“Με είχε φεσώσει, θόλωσα”

Οι οικονομικές διαφορές φαίνεται πως ήταν το κίνητρο της ειδεχθούς επίθεσης με καυστικό υγρό που εξαπέλυσε ο  50χρονος κατά της 49χρονης πρώην συζύγου του.

Το ζευγάρι χώρισε το 2015, και μεταξύ τους, και όπως είχε γράψει το enikos.gr, υπήρχαν κάποιες προστριβές κυρίως γιατί ο άνδρας δεν κατέβαλε την προβλεπόμενη διατροφή.  Ωστόσο, δεν υπάρχει καταγεγραμμένη καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία.

Η 49χρονη πριν από λίγους μήνες του ζήτησε να επιστρέψει στο σπίτι γιατί είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δεν είχε πού να μείνει με τα παιδιά της. Έτσι το τελευταίο χρονικό διάστημα δράστης και θύμα ζούσαν μαζί, κάτω από την ίδια στέγη.  Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η σχέση τους ήταν “συμβατική” και οι δυο τους είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν υπήρχε τίποτα ερωτικό ανάμεσά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο δράστης είπε στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς ότι οι λόγοι που τον οδήγησαν να ρίξει άκουα φόρτε (υδροχλωρικό οξύ) στην πρώην σύζυγό του ήταν καθαρά οικονομικοί.

“Με είχε φεσώσει, χρωστούσε παντού. Είχε κάνει οικονομικά ανοίγματα στα οποία δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει και έπαιρνε διαρκώς χρήματα από εμένα. Θόλωσα και το έκανα” φέρεται να υποστήριξε, ενώ δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ