«Μεσολάβησε το κόμμα» – Νέα καταγγελία για την τοποθέτηση του σταθμάρχη στη Λάρισα

Συνεχίζονται οι καταγγελίες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και συγκεκριμένα για το πώς βρέθηκε σε αυτή τη θέση, ο σταθμάρχης Λάρισας που κατηγορείται για βαρύτατα αδικήματα.

Τέμπη: Μεταφέρεται στην Λάρισα το τρίτο βαγόνι

Μιλώντας στο OPEN ο πρώην σταθμάρχης Λάρισας Ι. Κολλάτος, αναφέρθηκε στην επαγγελματική πορεία του κατηγορουμένου και σημείωσε πως «μεσολάβησε το κόμμα και τον κάνανε σταθμάρχη».

«Μεσολάβησε το κόμμα»

«Τον συγκεκριμένο σταθμάρχη τον γνωρίζω και κάποια στιγμή τον είχα και βοηθό στο γραφείο αποσκευών. Ήταν υπάλληλος των αποσκευών. Μετέφερε βαλίτσες των επιβατών και παραλάμβανε τους επιβάτες. Κάποια στιγμή ο υπάλληλος αυτός αποσπάστηκε στο υπουργείο Παιδείας, στα σχολικά βιβλία. Στα 59 του χρόνια, μεσολάβησε το κόμμα και τον κάνανε σταθμάρχη. Στα τέλη Ιανουαρίου τον όρκισαν σταθμάρχη. Τον στείλανε περίπου 10 μέρες στην Καλαμπάκα, σε σταθμό απομονωμένο με 2 τρένα την ημέρα. Θέλω να πιστεύω πως παρακολούθησε την εκπαίδευση», είπε  χαρακτηριστικά.

Τέμπη: Πόσες ημέρες ήταν ο σταθμάρχης στον σταθμό της Λάρισας – Η μετάταξη και η βασική εκπαίδευσή του

«Παρενέβη συγκεκριμένος πολιτικός»

Σημειώνεται πως σε αντίστοιχη καταγγελία είχε προχωρήσει χθες μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Αλέξης Κούγιας. Επικαλούμενος πληροφορίες του, ο δικηγόρος υπογράμμισε ότι «παρενέβη συγκεκριμένος πολιτικός» για να τοποθετηθεί εκεί ο σταθμάρχης.

Στα 42 έτη το όριο για την πρόσληψη σταθμαρχών

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της Καθημερινής, στην τελευταία προκήρυξη για την πρόσληψη σταθμαρχών που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Νοέμβριο υπήρχε ηλικιακό όριο στα 42 έτη.

Οργή στη Λάρισα: Μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας μαθητών και φοιτητών για το δυστύχημα στα Τέμπη

Για τη Λάρισα άνοιγαν δύο θέσεις: Μία για έναν έμπειρο στο πόστο του σταθμάρχη και μία για άπειρο χωρίς προηγούμενη προϋπηρεσία. «Παραμένει αδιευκρίνιστο πώς ο 59χρονος τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο πόστο, καθώς υπερέβαινε κατά πολύ το όριο ηλικίας των 42 ετών» αναφέρεται στο ρεπορτάζ της Καθημερινής.

Μπίζιου: Αθλιότητα η επιχείρηση σύνδεσης του ονόματός μου με τον σταθμάρχη

Πάντως, η βουλευτής της Λάρισας Στέλλα Μπίζιου αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή στον διορισμό του σταθμάρχη. Μάλιστα, η ίδια μιλά για αθλιότητα και προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

«Την ώρα που όλοι πενθούμε τον χαμό δεκάδων ανθρώπων στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, κάποιοι άθλιοι προβοκάτορες με ονοματεπώνυμο επιχειρούν να συνδέσουν ευθέως το όνομά μου με την υπόθεση του σταθμάρχη της Λάρισας, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να ισχυρίζονται πως η κόρη του δουλεύει στο πολιτικό μου γραφείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας επεσήμανε ότι θα προσφύγει άμεσα στη Δικαιοσύνη, «ζητώντας την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας».

«Και φυσικά θα κινηθώ νομικά εναντίον οποιουδήποτε άλλου τολμήσει να χρησιμοποιήσει το όνομα μου σε αυτή την τραγική υπόθεση», τόνισε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ